nowy dział z greką
Jeśli chodzi o widoczność tekstu to Opera i Firefox zwykle prawidłowo wyślwietlają napisany po grecku tekst z wszytskimi akcentami bez wiekszego względu na czcionkę.
Natomias Internet explorer ma z tym czasem problemy.
Natomias Internet explorer ma z tym czasem problemy.
Beatos in caelo Latine locuturos probabile
Ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή
Mój blog:
http://keraunos-takiesobieprzemylenia.blogspot.com/
Mój blog:
Właśnie. Bardzo ciężko sie go używa. Udawało mi sie tak kilka wyrazów zmeczyć. Ale pisać tak całe zdania 
W końcu już Prus pisał:
Ludzie majac do wyboru greczyznę albo piekło wybierają to drugie

W końcu już Prus pisał:
Ludzie majac do wyboru greczyznę albo piekło wybierają to drugie

Beatos in caelo Latine locuturos probabile
Mój blog:
Mój blog:
-
- Tribunus militum
Grekę - tak (nawet cztery działy, mimo, że starczy jeden). Ale za to wciąż brakuje takich działów jak Hyde Park albo rozdzielona "Pomoc w tłumaczeniu". No i przede wszystkim wciąż nie uaktualniono skryptu forum. Sorry, że tak narzekam, ale zmiany na forum są konieczne w sytuacji, gdy forum się tak rozwija. Jestem bardzo wdzięczny twórcom tego serwisu za stworzenie tych stron, więc proszę nie brać tego za jakieś aroganckie narzekanie. Ale sam jestem administratorem na własnym forum i moderatorem na kilku innych, więc wiem, że proponowane przeze mnie zmiany wyszły by forum na dobre.
[color=indigo]
[b]"Antequam rogabis, perquire in www.google.com/intl/la/"[/b]
--- C. Iulius Caesar[/color]
[b]"Antequam rogabis, perquire in www.google.com/intl/la/"[/b]
--- C. Iulius Caesar[/color]
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
nie wiadomo co z rangami, boć nie pisałem o nich do ADMINISTRATORÓW
ponieważ nie zostało to jeszcze ustalone w całości
jeśli będziecie mieć jakieś uwagi co do tego działu GRECKIEGO, to piszczie tu
napisałem do administratorów i spełnili naszą prośbę z ta greką
i nawet alfabet mamy
choc nadal nie ma końcowej sigmy
ale i tak lepiej jest, że to jest, aniżeli by nie było 

jeśli będziecie mieć jakieś uwagi co do tego działu GRECKIEGO, to piszczie tu

Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Co do rang - przydałoby się coś postanowić, bo mamy juz trzech konsulów. Republika jest zagrożona
A odnośnie tej greckiej czcionki - nie wiem, jak innym, ale mnie w ogóle nie chce to działać
W poście zamiast przyzwoitych greckich literek pojawia sie np. "[omega]", przez co muszę w dalszym ciągu przeklejać tekst z Worda. Dobrze, gdyby ktoś się tym zajął...

A odnośnie tej greckiej czcionki - nie wiem, jak innym, ale mnie w ogóle nie chce to działać

Surdi te dicunt, mea Musa Latina, silentem
/M.Freundorfer
/M.Freundorfer
U mnie dziwnym trafem nie widać omegi ani omikrona. Nie działają też emotikonki oraz zmienianie barwy czcionki i trzeba to robić ręcznie. A o republikę się nie bój 

I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Ciągle trwają prace nad grecką klawiaturą, i jeśli coś nie działało, to najprawdopodobniej był to skutek uboczny ciągłych aktualizacji. Teraz już powinno działać, tylko na podglądzie posta nadal są wyświetlane kody znaków - ale może na razie da się to przeżyć. Stygmę dodam niedługo, na grece przyznam nie znam się ani trochę i tak jakoś zginęła 
Co do znaków diakrytycznych: aby wprowadzić literę z akcentem, można najpierw kliknąć literę, a potem apostrof (') i powinna się zamienić na akcentowaną. Podobnie z dierezą (dwukropek po literze). Napiszcie, czy to przydatne i czy działa poprawnie u większości. No i jak zawsze czekam na wasze propozycje.