schola Caeciliana Latinitatis vivae 2008
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
schola Caeciliana Latinitatis vivae 2008
jest pomysł, by następną scholę łaciny żywej zorganizować na wybrzeżu bałtyckim w jakimś ośrodku campingowym wrzucam tak, w ramach informacji, może ktoś zauważy i zarezerwuje juz czas:)
oczywiście, jak zawsze w sierpniu (chyba, że coś wypadnie)
następnym pomysłem jest, by zajęcia dla tyronów poprowadził Martin Schuenemann z Drezna sposobem, jakim dziś uczy się języków nowożytnych, zaś dla veteranów Caecilia Koch
wszystkie newsy będa zamieszczane tutaj
oczywiście, jak zawsze w sierpniu (chyba, że coś wypadnie)
następnym pomysłem jest, by zajęcia dla tyronów poprowadził Martin Schuenemann z Drezna sposobem, jakim dziś uczy się języków nowożytnych, zaś dla veteranów Caecilia Koch
wszystkie newsy będa zamieszczane tutaj
Ostatnio zmieniony ndz 04 maja 2008, 15:34 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Pamiętaj Martine, że ja zgłosiłam Kajki, że Warszawa też chce zorganizować scholę Chyba, że się podzielimy uczciwie i Gdańsk zorganizuje teraz a my w przyszłym roku.
Co zaś do Martina, to jest to dobry pomysł. Miałam tą przyjemność być przez niego uczona na seminarium
Co zaś do Martina, to jest to dobry pomysł. Miałam tą przyjemność być przez niego uczona na seminarium
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
- Proconsul
Innu, tu nie chodzi o konkurencję... mamy działać dla wspólnego dobra, dla dobra łaciny mówionej:) tak więc nie ma tu kto komu ustępować, ani o co się kłócić:) kto chce, ten organizuje:)
tworzymy taki "zespół organizujący scholę", dr Brud zaproponowała ośrodek campingowy - taka łacina w plenerze:) "Latinitas in herbis"
tworzymy taki "zespół organizujący scholę", dr Brud zaproponowała ośrodek campingowy - taka łacina w plenerze:) "Latinitas in herbis"
- Proconsul
Popieram zarówno Gdańsk, jak i Warszawę (choć nie ukrywam, że Gdańsk bardziej, bo dawno tam nie byłam, a Kajkylia mówiła, że nie była w ogóle i bardzo chciałaby ).
...Sic habebis gloriam totius mundi; ideo fugiet a te omnis obscuritas.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
- T. Christophorus Salsus
- Civis Romanus
To brzmi ciekawie... A mógłby ktoś coś konkretnego napisać?... Czym jest schola?... Do kogo jest adresowana?... Sorry, może moje pytania wydadzą się głupie, ale zainteresowało mnie to...
[i]Amicum proba, probatum ama...[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
- Proconsul
czytaj tu: viewtopic.php?t=2691