Schola Aestiva Latinitatis Vivae 2008 (urbe Gedanensi)
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
- T. Christophorus Salsus
- Civis Romanus
Fajnie było zobaczyć Was ponownie na zdjęciach .
Ja także bardzo tęsknie za scholą. To był niesamowity tydzień. Wspaniale się bawiliśmy w Instytucie, w akademiku i w knajpach . Nigdy nie zapomnę nocnych rozmów o zakonnicach i śpiewania Ave Maria około północy. Oczywiście najfajniejsze były rozmowy po łacinie w Instytucie i wtedy, kiedy przebywaliśmy z Martinem (czyli przez większość część doby xD).
Jeśli miałbym na coś się uskarżać, to jedynie na PKP xD. Bo dzięki nim zamiast wracać do domu 5 godzin, wracałem aż siedem...
Mam ogromną nadzieję, że spotkamy się w przyszłym roku w podobnym gronie. Oczywiście serdecznie zapraszamy wszystkich nowych i tych, którzy na scholi byli tylko chwilkę .
Pozdrawiam,
Sebastian vel Sebastianus Expetitor
Ja także bardzo tęsknie za scholą. To był niesamowity tydzień. Wspaniale się bawiliśmy w Instytucie, w akademiku i w knajpach . Nigdy nie zapomnę nocnych rozmów o zakonnicach i śpiewania Ave Maria około północy. Oczywiście najfajniejsze były rozmowy po łacinie w Instytucie i wtedy, kiedy przebywaliśmy z Martinem (czyli przez większość część doby xD).
Jeśli miałbym na coś się uskarżać, to jedynie na PKP xD. Bo dzięki nim zamiast wracać do domu 5 godzin, wracałem aż siedem...
Mam ogromną nadzieję, że spotkamy się w przyszłym roku w podobnym gronie. Oczywiście serdecznie zapraszamy wszystkich nowych i tych, którzy na scholi byli tylko chwilkę .
Pozdrawiam,
Sebastian vel Sebastianus Expetitor
οὒτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμϕιλεῖν ἒϕυν...
To mi przypomina pociąg Słoneczny z Gdańska, gdzie z koleżanką siedziałyśmy na własnych torbach i ludzie po nas deptali + koleś z wózkiem z żarciem stwierdził, że koniecznie parę razy musi tamtędy przejechać i nabić mi parę sińców PKP i PKS rządzą.
Do ludzi z Gdańska: mogę wrzucić parę zdjęć na moją stronę. Dajcie mi swoje adresy bo będę nagrywać płytkę całą bo tego jest za dużo... Będzie z 700 zdjęć jak nie więcej + zdjęcia Kingi. Płytka pójdzie pocztą
Do ludzi z Gdańska: mogę wrzucić parę zdjęć na moją stronę. Dajcie mi swoje adresy bo będę nagrywać płytkę całą bo tego jest za dużo... Będzie z 700 zdjęć jak nie więcej + zdjęcia Kingi. Płytka pójdzie pocztą
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
http://rapidshare.com/files/138315898/S ... i.rar.html
http://rapidshare.com/files/138327759/2 ... 2.rar.html
To są wszystkie zdjęcia, które zrobiłam Dość ubogo to wygląda, ale fakt, że nie miałam czasu na myślenie o zdjęciach świadczy o minionym tygodniu jak najlepiej
Innuendo, rozumiem Cię doskonale, zresztą temat PKP i jej związków z zakonnicami wyczerpaliśmy w zieloną noc, jak już wspomniał Sebastian
http://rapidshare.com/files/138327759/2 ... 2.rar.html
To są wszystkie zdjęcia, które zrobiłam Dość ubogo to wygląda, ale fakt, że nie miałam czasu na myślenie o zdjęciach świadczy o minionym tygodniu jak najlepiej
Innuendo, rozumiem Cię doskonale, zresztą temat PKP i jej związków z zakonnicami wyczerpaliśmy w zieloną noc, jak już wspomniał Sebastian
"Prawdo - wyjdź z ukrycia
- nic ci nie zrobię...
Będziemy się tylko bawić".
(A. Kler)
- nic ci nie zrobię...
Będziemy się tylko bawić".
(A. Kler)
-
- Tribunus militum
A nie mogłabyś umiescic gdzieś tych zdjęć z kuchni ostatniej nocy i z ogródka piwnego?
EDIT: Prosba moja nieaktualna, ponieważ zauwazyłem, że w twoim poście są dwa linki a nie jeden.
EDIT: Prosba moja nieaktualna, ponieważ zauwazyłem, że w twoim poście są dwa linki a nie jeden.
Ostatnio zmieniony wt 19 sie 2008, 00:23 przez Helwiusz Pertynaks, łącznie zmieniany 1 raz.
... beznadziejnym, Ikarowym lotem byłby cały wysiłek kultury nowoczeswnej, gdyby przez nierozwagę straciła podporę tych skrzydeł, które jej przypiął geniusz kultury klasycznej.
Gustaw Przychodzki
Gustaw Przychodzki
- Proconsul
-
- Tribunus militum
-
- Tribunus militum
- Proconsul
Krzyś chyba się nie obrazi, że to udostępniam:)
In schola Posnaniensi, qua adsumus omnes
Est Ursulus quidam nos tirones docens
Loqui potest ille ut Cicero paene
Satis est eloquens atque docet bene
Cerevisiam etiam bibit in caupona
Est in diversorio ante decimam horam
ergo te laudamus, o magister care
Latinitas viva floreat praeclare
Itaque Martine, tui memores
Gratias agimus Tibi- Tirones
In schola Posnaniensi, qua adsumus omnes
Est Ursulus quidam nos tirones docens
Loqui potest ille ut Cicero paene
Satis est eloquens atque docet bene
Cerevisiam etiam bibit in caupona
Est in diversorio ante decimam horam
ergo te laudamus, o magister care
Latinitas viva floreat praeclare
Itaque Martine, tui memores
Gratias agimus Tibi- Tirones
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- T. Christophorus Salsus
- Civis Romanus
-
- Tribunus militum
Dlaczego islandzki i hebrajski maja być dla mnie bolesne? A tak mówiąc o podróżach moja mineła bardzo dobrze, udało nam się z Sebastianem znalezć miejsca siedzące, a pociag dojechał do Wrocławia o czasie Także jestem otwary na wszelkie spotkania postscholowe.
... beznadziejnym, Ikarowym lotem byłby cały wysiłek kultury nowoczeswnej, gdyby przez nierozwagę straciła podporę tych skrzydeł, które jej przypiął geniusz kultury klasycznej.
Gustaw Przychodzki
Gustaw Przychodzki
- Proconsul
-
- Tribunus militum