Skany książek angielskich!!!!!!!!!!
Skany książek angielskich!!!!!!!!!!
Czy ktoś ma książke do łaciny po angielsku na kompie nawet taką dla przedszkolaków? Czy mógłby mi przesłać n_nataliaa@wp.pl
zajrzyj na www.textkit.com, tam sobie można ściągnąć różne książki w PDF'ach, móże któraś z nich będzie Ci pasowała
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
-
- Peregrinus
Raczej tego typu książek w internecie być nie powinno bowiem coś takiego łamałoby prawo. Książka Winniczuk: Ludzie, zwyczaje i obyczaje starożytnej Grecji i Rzymu zostały wznowione przez PWN.
Jakieś książki historyczne po polsku mogę Ci podrzucić. Będą to jednak przekłady antycznych autorów, jak Liwiusz etc
Jakieś książki historyczne po polsku mogę Ci podrzucić. Będą to jednak przekłady antycznych autorów, jak Liwiusz etc
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
te książki, które są już niedostępne w normalnej sprzedaży, można dostać w antykwariatach i allegro - warto sprawdzać, Winniczuk akurat chyba dosć często się tam pojawia
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
-
- Peregrinus
Wiem, że jest wznowienie, ale problem jest w tym, że nigdzie nie można znaleźć tej książki w księgarniach. Jeszcze mam zamiar pojechać w poniedziałek na Miodową, mam nadzieję, że się nie przelicze:)
Jestem chętna na wszystkie książki historyczneoto mój adres n_nataliaa@wp.pl:)
Widziałam w antykwariacie książke Pani Winniczuk, ale była w prawie takiej samej cenie jak wznowienie, które mam nadzieję dostać:)
A allegro to się boję, bo nigdy nie wiadomo co Ci sprzedadzą, moi znajomi wiele razy się nacieli:(
Jestem chętna na wszystkie książki historyczneoto mój adres n_nataliaa@wp.pl:)
Widziałam w antykwariacie książke Pani Winniczuk, ale była w prawie takiej samej cenie jak wznowienie, które mam nadzieję dostać:)
A allegro to się boję, bo nigdy nie wiadomo co Ci sprzedadzą, moi znajomi wiele razy się nacieli:(
to zależy od antykwariatu - ten niedaleko bramy uniwerku ma straszne ceny, lepiej szukać w innych. a na allegro różnie bywa, ale mnie na przykład jeszcze się chyba żadna przykra historia nie zdarzyła, po prostu dobrze wcześniej zobaczyć, jakie komentarze ma sprzedający.
Atticusa ( ten koło UW ) nie polecam bowiem ceny mogą przyprawić o palpitacje serca. Ja kupuje na allegro książki i póki co wszystko jest ok A książek antycznych jest tam sporo.
I am raised up and I will not reject the flute,
-
- Peregrinus