Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
Witam, potrzebuje pomocy w rozbiorze gramatycznym zdania/sentencji: VOLENTI NON FIT INIURIA. Nie uczylam sie łaciny nigdy a ze slownikiem nie dam rady tego zrobic. Licze na pomoc osob ktore znaja łacine, pozdrawiam
- Alopex Lagopus
- Praetor
Re: Prosze o pomoc
...zgodnie z zasadami Forum - wkład własny być musi.
Po co Ci rozbiór gramatyczny, skoro nie uczysz się łaciny?
Po co Ci rozbiór gramatyczny, skoro nie uczysz się łaciny?
Uwaga: Ponieważ liczba użytkowników, którzy nie czytają podstawowych założeń regulaminu, sukcesywnie wzrasta, posty szczególnie irytująco łamiące zasady będą kasowane. Bez względu na żadne płacze i protesty.
Pozdrawiam.
AL
Pozdrawiam.
AL
Wklad wlasny jest taki ze pisze na ten temat rozprawe.
- Alopex Lagopus
- Praetor
Chwileczkę: piszesz rozprawę na temat zdania łacińskiego nie znając łaciny? Nie rozumiem...
Poza tym nie wiem, czy wobec tego ktokolwiek Ci będzie mógł pomóc: w tym zdaniu jest co najmniej jeden element, którego się nie da oddać bez gramatycznych objaśnień łacińskich - takich, które nie posiadają odpowiednika w języku polskim... (volenti)
Poza tym nie wiem, czy wobec tego ktokolwiek Ci będzie mógł pomóc: w tym zdaniu jest co najmniej jeden element, którego się nie da oddać bez gramatycznych objaśnień łacińskich - takich, które nie posiadają odpowiednika w języku polskim... (volenti)
Uwaga: Ponieważ liczba użytkowników, którzy nie czytają podstawowych założeń regulaminu, sukcesywnie wzrasta, posty szczególnie irytująco łamiące zasady będą kasowane. Bez względu na żadne płacze i protesty.
Pozdrawiam.
AL
Pozdrawiam.
AL
Rzeczywiście nie rozumiem-gramatyczne objasnienia bez tlumaczenia w jezyku polskim? rozprawe pisze po polsku ale taki element jak rozbior gramatyczny zdania byc musi. Jesli nie moze mi nikt pomoc, nie zna laciny to trudno, moze na innym forum, na forach generalnie ludzie sobie pomagaja
-
- Tribunus popularis
Ale nam pan powiedział...Lme pisze:Jesli nie moze mi nikt pomoc, nie zna laciny to trudno, moze na innym forum, na forach generalnie ludzie sobie pomagaja