szalony pomysł
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
szalony pomysł
słuchajcie, mam szalony pomysł, żeby po tym ponad roku znajomości netowej:) spotkać się gdzieś po sesji poprawkowej:) taki zjazd forowiczów:) co Wy na to?
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Ja osoby, na których mi zależało już osobiście znam. Ale nie mam nic przeciwko zjazdom forowiczów. Tyle tylko, że każdy jest z innego zakątka Polski więc trudno będzie wybrać optymalne miejsce.
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
- Proconsul
- Proconsul
-
- Tribunus militum
innu: jeżdżę z cypryjskimi wycieczkami jako tłumaczka
Helwiuszu: nie, jestem w całości z Warszawy, ale Wrocław kocham miłością wielką i dawną
Helwiuszu: nie, jestem w całości z Warszawy, ale Wrocław kocham miłością wielką i dawną
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
- Proconsul
Po pierwsze Warszawa pisze się z wielkiej litery. Po drugie, dlaczego to spotkanie miałoby być właśnie w Krakowie a nie w Warszawie? Z tego, co mi się wydaje przeważają userzy z Warszawy.Martinus Petrus Garrulus pisze:może być nawet w Krakowie:D ale chciałbym też trochę innych miast zwiedzić:P ale nie warszawę
I am raised up and I will not reject the flute,
- Flavius Aetius
- Propraetor
- Proconsul
warszawa? wielką literą? za co?:P oni mi ze Szczecina wywieźli tyle rzeczy do warszawy, dlaczego miałbym pisać wielką literą? z Krakowa do warszawy nawet stolicę zabrali... i mają cyrk na Wiejskiej... czemu więc wielką literą?:P
poza tym, jak napiszę warszawa z małej, to mi nie podkreśla tego jako błąd:P inne miejscowości podkreśla, a warszawy nie:P
a dlaczego ułatwiać niektórym forowiczom? ja jestem właśnie za tym, żeby nikomu nie ułatwiać i zrobić spotkanie w jakiejś małej ustronnej, niedrogiej miejscowości:) np: w Bochni:) to jest tylko przykład:) ja wcale nie chcę w Krakowie, też muszę gdzieś jechać w te wakacje, nie?:)
powinno to być w centrum Polski, żeby każdy miał podobną odległość:)
poza tym, jak napiszę warszawa z małej, to mi nie podkreśla tego jako błąd:P inne miejscowości podkreśla, a warszawy nie:P
a dlaczego ułatwiać niektórym forowiczom? ja jestem właśnie za tym, żeby nikomu nie ułatwiać i zrobić spotkanie w jakiejś małej ustronnej, niedrogiej miejscowości:) np: w Bochni:) to jest tylko przykład:) ja wcale nie chcę w Krakowie, też muszę gdzieś jechać w te wakacje, nie?:)
powinno to być w centrum Polski, żeby każdy miał podobną odległość:)
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,