Jeżeli przypadną ludziom do gustu nagram ich więcej. W sumie myślę, że to będzie miła przygoda
Gdy je robiłem myślałem głównie aby wyćwiczyć język łaciński (po 3 latach liceum) - jeżeli są literówki to prosiłbym mi je wskazać w komentarzach pod filmami.
Osz...
No przyznaję, że dojechałem do minuty trzeciej sekund dziewiętnastu i... nu dalij ni magu...
Nie chciałbym cię dołować, ale błędów jest dość sporo. I nie chodzi tutaj nawet o jakąś wyższą stylistykę łacińską na poziomie "Mów jak Cycero", ale o takie rzeczy jak domum meum, quidquid facio, sine senso i parę innych, typu co najmniej dziwnego wykorzystywania zaimków i przyimków czy to, co mnie już ostatecznie złamało: vel. W paru miejscach powinął ci się akcent (affero), w paru miejscach pokićkały ci się znaczenia słów...
I co to do ciężkij anieli znaczy: omne homine causa?
No inicjatywa fajna, ale proszę cię, homo (jeśli już musimy używać tego słowa), przejrzyj dokładniej tekst następnym razem...
Uwaga: Ponieważ liczba użytkowników, którzy nie czytają podstawowych założeń regulaminu, sukcesywnie wzrasta, posty szczególnie irytująco łamiące zasady będą kasowane. Bez względu na żadne płacze i protesty.
Pozdrawiam.
AL
Liczą się chęci i ambicja, więc ja uważam że jest całkiem całkiem. Fajny pomysł na takie filmiki, przy okazji sie człowiek podszkoli w łacinie. Super sprawa, byle tak dalej.