Tak naprawdę, to do końca sama nie wiem czego Ale do rzeczy. Bodajże wydawnictwo warszawskie wypuściło ostatnio drugi tom serii, która gromadzi nowe przekłady poetów klasycznych. Jest to właściwie taka antologia składająca się z wybranych autorów (Katullus itp). Miałam tę książeczkę na chwilę w rekach i nie zapamiętałam ani tytułu, ani wydawnictwa, ani nazwy serii. Może ktoś będzie w stanie mnie oświecić - szukam tej pozycji od dłuższego czasu w internecie i cisza.. ah...
Wiem, że niewiele powiedziałam, ale to wszystko o czym sama pamiętam. Będę wdzięczna za pomoc!
Poszukuję...
Re: Poszukuję...
"Musa Latinitatis", wyd. Sub Lupa?
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
Sic! Gratiam ago
Witam. Poszukuję nazwy lub strony internetowej czasopisma wydawanego po łacinie. Nie tyczy się ono ściśle kultury antycznej, zawiera także komiksy i dość "współczesne" słownictwo. Objętościowo nie jest zbyt obszerne. Chciałabym je gdzieś dostać, bo niedawno miałam okazję przeglądnąć, ale umknął mi tytuł i miejsce wydawania. Proszę o pomoc, może ktoś z Was o nim słyszał.
- Alopex Lagopus
- Praetor
Uwaga: Ponieważ liczba użytkowników, którzy nie czytają podstawowych założeń regulaminu, sukcesywnie wzrasta, posty szczególnie irytująco łamiące zasady będą kasowane. Bez względu na żadne płacze i protesty.
Pozdrawiam.
AL
Pozdrawiam.
AL