Przywitanie

Dyskusje na dowolny temat.
Cortina
Peregrinus

Przywitanie

Post autor: Cortina »

Cześć Wam wszystkim !
Jestem nowym użytkownikiem forum, więc wypadałoby się przywitać, a że nie widziałem żadnego tematu witającego to postanowiłem otworzyć ten nowy ;)
Wybieram się na studia kultury śródziemnomorskiej i chciałem zacząć uczyć się łaciny i greki już teraz, gdyż wcześniej nie miałem okazji. Mam nadzieję, że chwilę na forum będą dla mnie i dla Was przyjemne i będę mógł zdobywać i poszerzać swoją wiedzę ;)
Pozdrawiam !
ewe-jurek
Peregrinus

Re: Przywitanie

Post autor: ewe-jurek »

Jeff Williams
Peregrinus

Post autor: Jeff Williams »

Witam,
Jestem też tu nowy, chętnie przyłączyć to forum i chętnie spotkamy się tutaj. I musi poświęcić trochę czasu na naukę dużo więcej zrozumienia więcej. Czekam na coraz inspiracji i poznanie wszystkich. :)
Let‘s cross the bridge when we come to it
Guess Borse|Guess Sito Ufficiale
seami
Peregrinus

Post autor: seami »

Także witam:) Dołączam do forumowiczów i chętnie służę pomocą. Mam nadzieję, że nie zabraknie mi czasu na poświęcenie tutaj trochę swojej uwagi:)
DamianusZexyx
Peregrinus
Kontakt:

Post autor: DamianusZexyx »

Witam wszystkich, jestem Damianus Zexyx i obecnie zacząłem prowadzić serwis Aquae Urbs. Postanowiłem poobserwować ludzi na różnych łacińskich forach.

Obecnie zajmuję się pisaniem tekstów dla zespołu, który chce śpiewać utwory w tym języku antycznym, dlatego obserwując ten serwis staram się także podbudować ze znajomością zasad gramatyki, rytmizacji, prowadzenia rozmów itp.

Zespół będzie nagrywał w wakacje i wtedy ukarzą się ich utwory na mojej stronie, jeżeli ktoś ma talent do robienia filmików lub utworów muzycznych to zapraszam do wspólnej zabawy z językiem łacińskim :P .
kasiek25
Peregrinus
Kontakt:

Post autor: kasiek25 »

Ja też witam! Mam na imię Kasia, lat 25, od roku studiuję filologię polską (zaocznie niestety) i tam po raz pierwszy spotkałam się z łaciną. Jako że język ten skradł moje serducho, chciałabym pogłębiać jego znajomość.

Pozdrawiam!
"Nie jestem mądrym człowiekiem, ale wiem co to miłość."
Sprawdź znaczenie swoich snów - sennik.biz, znajdź życzenia na każdą okazję - życzenia urodzinowe
Traditia
Peregrinus

Post autor: Traditia »

Laudetur Iesus Christus!

Serdecznie pozdrawiam Państwa i mam nadzieję, że czytając to Forum zgłębię temat interesujący mnie od czasów studiów.
Obecnie uczęszczam tylko i wyłącznie na Mszę Świętą Wszechczasów do Wrocławia ( kaplica FSSPX przy ulicy Kruszwickiej) - polecam blog dotyczący Mszy Świętej celebrowanej po łacinie:
http://fsspxprivwroc.blogspot.com/
Od jakiegoś czasu działa również radio internetowe FSSPX:
http://fsspx1.radio12345.com/

Z poważaniem,
Traditia.
Awatar użytkownika
Flavius Aetius
Propraetor

Post autor: Flavius Aetius »

A ja jestem starym znajomym, który postanowił dowiedzieć się, czy jeszcze choć trochę zna łacinę (i grekę) i może wciąż komuś w czymś pomóc. Chyba przeszedłem już cały cursus honorum, jakie to forum ma do zaoferowania, miejcie więc wzgląd na moje starcze kości i biel mej czupryny, jeśli się gdzie pomylę, niechaj młodsi stażem i mędrsi mnie poprawią. Witam wszystkich ponownie, kto mnie pamięta.
Quod sis, esse velis, nihilque malis;
Summum nec metuas diem nec optes.
Marcus Valerius Martialis X, 47 12-13
Fluvius Magnus
Tribunus popularis

Post autor: Fluvius Magnus »

Witamy z powrotem. Wiele dziarek z pewnością zyska :wink: .
julkamini
Peregrinus

Post autor: julkamini »

Witajcie wszyscy pasjonaci łaciny nie podwórkowej :) to co zaczynamy działać na forum i wzajemnie pomagamy? Ja jestem gotowa :) postanowienie noworoczne z łaciną za pan brat i tak musi się stać :) rymowanie wyszło przez przypadek hehe pozdrawiam miłego dnia!!
gosiabidulka
Peregrinus

Post autor: gosiabidulka »

Witajcie,

jestem tu już od jakiegoś czasu ale dopiero teraz znalazłam czas na zgłębianie i dyskusję na tym forum. Pozdrawiam i witam zarazem ;)
Kocham wyjazdy incentive oraz integracyjne w łacińskie rejony świata.
PiotrNowikson
Peregrinus

Post autor: PiotrNowikson »

Witam i ja bardzo serdecznie wszystkich nowych i starych forumowiczów.
wawri60
Peregrinus
Kontakt:

Post autor: wawri60 »

8) Witam serdecznie. Studiuję w Krakowie, Mieszkam w Gliwicach. Na imię mam Anna. Tutaj weszłąm - jak i Wy, bo nie ma działu - powitalnia 8)
filoklas87
Tribunus militum

Post autor: filoklas87 »

Cześć i witaj ! :D
I gdy wciąż wszyscy mówią, mało kto się spyta,
Jaki też jest cel słowa, jak słowo się czyta
W sobie samem? I dziejów jego promień cały
Rozejrzeć, mało kto jest ciekawy, zuchwały!
NORWID
wawri60
Peregrinus
Kontakt:

Post autor: wawri60 »

:D Witam i dziękuje - za tak miłe powitanie.......wszystkim życzę- spełnienia marzeń.........do zobaczenia w innym dziale..... :!:
ODPOWIEDZ