POTRZEBNA POMOC NA EGZAMINIE!!!

Dyskusje na dowolny temat.
hiui20
Peregrinus

zapomnialam dodac ;)

Post autor: hiui20 »

:wink: to chyba niespecjalnie osobliwe martinus, ze lubiac niemiecki polubi sie lacine...jednak oba jezyki bazuja na gramatyce, odmianie, koncowkach, do tego trzeba lubic gramatyke...angielska gramatyka uchodzi za stosunkowo latwa (przynajmniej na poziomie jaki osiaga wiekszosc, czyli sredniozaawansowanym, bo studiowanie anglistyki to tez inna bajka i duzo bardziej skomplikowana gramatyka nizby mozna bylo sadzic, co mnie zreszta tez zaskoczylo)..a angielskiego czasem sadze, ze sie juz nie naucze :wink: mysle o skandynawistyce jako drugim kierunku, wiec uciekam jak sie da od tego angielskiego :D a plany zawodowe chyba tez mamy podobne z martinusem :wink: tez bym kciala zostac na Uni ...a propo UJ to ja z Poznania ( gdzie najlepsza germanistyka w kraju :wink: ) wiec tu juz raczej pozostane...zreszta koszty mieszkaniowe sa spore i nigdzie sie dalej nie wybieram, tylko na UAM prubuje...

kurcze tu chat powinien byc :wink: bo ja gaduła jestem :oops:
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

Ja awersje do angielskiego mam po pewnym niemiłym wydarzeniu, kiedy to własna wychowawczyni próbowała mnie usieknąć na maturze :( A niemiecki znam póki co nienajlepiej. Znam boiskowe słownictwo oraz czytam sobie od czasu do czasu publikacje po niemiecku. Czytam...hmm no dobrze z pomocą słownika jeszcze, ale chcę to zmienić ;) Lubię też francuski i rosyjski.
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

ja koresponduję z pewnym Rosjaninem po łacinie :D on chce zreformowac całą nowożytną łacińską leksykę...
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Awatar użytkownika
Salustiusz
Quaestor

Post autor: Salustiusz »

Zreformować?
Themistocles, Neocli filius, Atheniensis.
ODPOWIEDZ