Hej! A po co kombinować, wyciskać co się da i w ogóle? IDŹ NA KLASYCZNĄ!!!
Zresztą nie sądzę, żeby na US udało Ci się rozwinąć skrzydła. Pochodzę ze Szczecina - tak, jak ty, i wiem, jak tam jest pod względem języków klasycznych i antyku. Ta nieliczna garstka filologów klasycznych, którzy się tam ostali, nie wierzy, że ktokolwiek może się tym zainteresować, że jest sens działać, uczyć... Zresztą sądząc po tym np. jaki był stosunek mojej klasy do nauki łaciny - wcale się im nie dziwie, po tylu latach... Tak samo dyrektorzy liceów - z roku na rok jest coraz mniej godzin - kosztem angielskiego, przedmiotów ekonomicznych itp. To smutne, ale prawdziwe...
Co robić po filologii klasycznej ?
Ello !:DHeliotis pisze:Filologia klasyczna oczywiście i bezwzględnie, ale z tym MISH-em pomysł nie jest zły. Mówię z doświadczenia, bo to właśnie robię - FK w ramach MISH-u.
I nie rezygnuj z FK za żadne skarby!
Ja tez robie na MiSHu Filologię klasyczną (+prawo i administrację).
Gdzie Ty studiujesz? Ja jestem na UW, przeoczylem jednak miasto z którego pochodzisz? (Tzn to miasto nic i tak mi nie da, powiedz tez na którym uniwerystecie studiujesz?:D)
Valete
Antiquorum non immemores nova creemus inveniamusque! Kazimierus Kumaniecki.
Bq nawet jesteśmy z jednej grupy Takich możliwości jest wiele. To zależy też od danej osoby. Bo zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że można pisać do gazet artykuły o starożytności lub na coś wpaść
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Universitas Iagellonica . Fantastycznie, że ty też masz (choć w części ) filologiczny pomysł na MISH. Bo nie wiem, czy u was też tak jest, ale u nas panują wyraźne tendencje co do kierunków wybieranych przez mishowców: w tym roku rządzi psychologia, socjologia, filozofia i filmoznawstwo. A klasyczna tak jakoś mało oblegana jest...Bq pisze:Ja tez robie na MiSHu Filologię klasyczną (+prawo i administrację).
Gdzie Ty studiujesz?
...Sic habebis gloriam totius mundi; ideo fugiet a te omnis obscuritas.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.