Samochód filologa klasycznego
Samochód filologa klasycznego
Tak się zastanawiam, jaki samochód miałby filolog klasyczny, gdyby mógł sobie na to pozwolić (pewnie niektórzy mają, ale wiadomo już, że filolog wydaje wszystkie swoje oszczędności na książki, więc prawdopodobieństwo dorobienia się samochodu jest małe )
Ja myślę, że do filologa klasycznego najbardziej pasuje moje ulubione auto (mam nadzieję, że kiedyś uda mi się je mieć): Volkswagen Beetle (ale stary), u nas znany jako garbusek.
Konkluzja: Skoro filolog klasyczny ma garba od noszenia książek to jego samochód też musi mieć garba
Zrobię jeszcze ankietę samochodów według mnie pasujących do klasyka. Głosujcie
P.S Przyszły filolog klasyczny w Niemczech (brat mojego chłopaka) ma Fiata500
Mam fotkę cudnego autka, tak strasznie dziwnego i oryginalnego, że jak ulał pasuje do filologa klasycznego, ale niestety nie wiem jak się nazywa, wkleiłabym zdjęcie, ale nie widzę takiej opcji, czy jest taka możliwość?
Ja myślę, że do filologa klasycznego najbardziej pasuje moje ulubione auto (mam nadzieję, że kiedyś uda mi się je mieć): Volkswagen Beetle (ale stary), u nas znany jako garbusek.
Konkluzja: Skoro filolog klasyczny ma garba od noszenia książek to jego samochód też musi mieć garba
Zrobię jeszcze ankietę samochodów według mnie pasujących do klasyka. Głosujcie
P.S Przyszły filolog klasyczny w Niemczech (brat mojego chłopaka) ma Fiata500
Mam fotkę cudnego autka, tak strasznie dziwnego i oryginalnego, że jak ulał pasuje do filologa klasycznego, ale niestety nie wiem jak się nazywa, wkleiłabym zdjęcie, ale nie widzę takiej opcji, czy jest taka możliwość?
Ostatnio zmieniony wt 26 wrz 2006, 15:07 przez Iulia, łącznie zmieniany 1 raz.
Vultus est index animi.
Volkswagen Przepraszam, że się czepiam, ale lubię motoryzację Ja zaznaczyłam inny samochód. I może miałby nie tyle samochód co rydwan? A z samochodów stawiałabym na poloneza. Dużo pali, często się psuje, ale swoiski to samochód
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
zdjęcie można wkleić, jeżeli masz je na innym serwerze, wtedy używasz tagu [img="adres obrazka"] i powinien się wyświetlić
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
tak Volkswagen, moje niedopatrzenie i nawet nie mogę zwalić na klawiaturę, wszak "t" z "k" nie sąsiaduje.
Niestety zdjęcie mam tylko u siebie na kompie, zrobił je mój wujek w Anglii, ma też ciekawą rejestrację zaczynającą się od liter: UOP
Widzę, że jest zainteresowanie "młodszymi" modelami, a ja się w tej ankiecie zrobiłam sentymentalna
Niestety zdjęcie mam tylko u siebie na kompie, zrobił je mój wujek w Anglii, ma też ciekawą rejestrację zaczynającą się od liter: UOP
Widzę, że jest zainteresowanie "młodszymi" modelami, a ja się w tej ankiecie zrobiłam sentymentalna
Vultus est index animi.
- Proconsul
jejku, ja zawsze chciałem mieć garbusika, tyle, że ni z tej nowej seri, ale takego prawdziwego chrabąszcza
tak właściwie samochodem moich marzeń jest czarny Citroen 15 CV (jeśli ktoś nie wie jaki to samochód: http://www.voitures-d-ingenieurs.com/citroen_15cv.htm - w czasie wojny jeździli takim gestapowcy )
tak właściwie samochodem moich marzeń jest czarny Citroen 15 CV (jeśli ktoś nie wie jaki to samochód: http://www.voitures-d-ingenieurs.com/citroen_15cv.htm - w czasie wojny jeździli takim gestapowcy )
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
donec Ver veniat nos foveant pueri!
" Mydelniczki " są fajne, to fakt, aczkolwiek nie chciałabym mieć takiego samochodu Bowiem sentyment zachowuję do marki volvo, której dowolny model bym chciała mieć jeśli bym miała prawo jazdy. Ferrari też fajne, ale nie na polskie drogi Iulia a nie da się jakoś tego obrazka wkleić na serwer i pokazać ten samochód?
- Proconsul
Volvo to szwedzka marka Ja ilekroć trafiam na ten czasownik w słowniku to widzę przed oczami samochody Tak samo, jak w liceum inny czasownik się z czymś ( kimś ) innym mi kojarzył
z nazwy to już lepszy merdeces
jak dla mnie, samochód filologa powinien mieć duży bagażnik przede wszystkim
jak dla mnie, samochód filologa powinien mieć duży bagażnik przede wszystkim
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
To te wymienione wyżej zdecydowanie odpadają To nie wiem może jakiś jeep?Celtis pisze: jak dla mnie, samochód filologa powinien mieć duży bagażnik przede wszystkim
- Proconsul
- Proconsul