Kolega jakiś czas temu pokazał nam fajną grę: http://www.travian3.pl/ Gra polega na zbudowaniu osady oraz wcielenie się w jej wodza. Do wyboru są Rzymianie, Germanie i Galowie. Ja, Flavius Aetius i Jilly mamy swoje osady. Zawarliśmy nawet między sobą filologiczny sojusz. Plusem gry jest to, że w czasie kiedy dany budynek się buduje ( średnio 30 min ) można robić inne rzeczy w realu.
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Właśnie założyłam swoją osadę, jeszcze nie wszystko jest dla mnie jasne, ale mam nadzieję, że sobie poradzę. Wziełam Rzymian, podobno mają być najlepsi dla początkujących
Też mam Rzymian, ale wybrałam ich z sentymentu Powiedz, jak nazwałaś swoją osadę i gracza, to może do sojuszu się Ciebie przyłączy, jak już ambasadę wybudujesz
grywacie w to jeszcze?...
na jakim serwerze?...
bo ja w to pogrywam od dłuższego już czasu...
[i]Amicum proba, probatum ama...[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
a mi się ostatnio podoba Gladiatus, gra się gladiatorem...
też klimaty Rzymu...
[i]Amicum proba, probatum ama...[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
Aenaeas pisze:a mi się ostatnio podoba Gladiatus, gra się gladiatorem...
też klimaty Rzymu...
Grałam, ale serwer przeżywał jakieś poważne problemy i po długiej niemożności zalogowania się straciłam konto :/ A nawet gildię miałam swoją.
Nie, ale brzmi mniam. I bardzo dobrze, bo zarówno EU, jak i Rome: Total War zaczynały mi się nudzić
Oremus et pro perfidis Judaeis: ut Deus et Dominus noster auferat velamen de cordibus eorum; ut et ipsi agnoscant Jesum Christum Dominum nostrum.
http://derepublica.blox.pl