rekrutacja na studia

Dyskusje na dowolny temat.
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

rekrutacja na studia

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

może ten temat nie jest związany bezpośrednio z łacina, ale mam pewną kontrowersję... otóż: jeśli w systemie ERK mamy rejestrować się dopiero po uzyskaniu wynikow z matur, to NIEZWYKLE DURNYM jest taki termin zgłaszania swojej kandydatury (na IJ np: 5 VI - 5 VII) i przysyłania podań: do 19 VI...

co to za kraj? jakiez to państwo? gdzie my żyjemy? czy nie mozna dać terminu na rejestrację i przysyłanie papierów np: 10 VII - 10 VIII ?

tak więc jeśli np: świadectwa otrzymamy 17 VII, to mamy dwa dni na ich przesłanie? a Ci, którzy nie otrzymają świadectwa do 5 VII (chyba większość) mają sobie indywidualnie ustalać termin z komisją (tak jak pisza w regulaminie) ? :shock:

o tempora! o mores!
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

W tamtym roku reż tak było :? Dodatkowo kolega się na studia nie dostał bo mu komisja części rozszerzonej z historii nie oceniła i musiał jechać do kuratorium :x
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

moja nauczycielka ową instytucję nazywała "cvrvatorium" :lol: :lol: :lol: a panią minister Je..cka :lol: :P :lol:
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Awatar użytkownika
Kore
Senator

Post autor: Kore »

Właśnie dziś miałam okazję pisać kolokwium w pokoju dla doktorów w naszym instytucie i przez bite 1,5 godziny słuchałam, jak dr B., który prowadzi rekrutację, wyklina na te zarządzenia i na ten cały ERK... :? :? :?

Tak więc nie martw się, nie Ciebie jednego to irytuje :wink:

A tak na przyszłość pamiętaj, że UJ jest zbiurokratyzowany gorzej niż Urząd Skarbowy :wink:
Surdi te dicunt, mea Musa Latina, silentem

/M.Freundorfer
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

Ale Wam chociaż usos nie siada ;) U nas chcesz się zarejstrować na studia lub jakiś lektorat ew w-f a tu albo błąd, albo zawias systemu, albo strona pada -.-'' Przywyknij Martinusie bo takie rzeczy to normalność ;)
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
ODPOWIEDZ