UJ - klasyczna - kto się dostał?
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
UJ - klasyczna - kto się dostał?
oto topik dla nowych "pierwszaczków" na "IFK UJu"
wiemy już że na pierwszym roku jest:
Salustiusz - Andrzej z Andrychowa
Ja
Józek z Łańcuta
Schindler - Konrad
któż jeszcze???
wiemy już że na pierwszym roku jest:
Salustiusz - Andrzej z Andrychowa
Ja
Józek z Łańcuta
Schindler - Konrad
któż jeszcze???
Ostatnio zmieniony pn 25 wrz 2006, 21:24 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 2 razy.
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Salustiusz
- Quaestor
Zrobimy sobie chusty z sentencjami i cienizny z nazwami przypadków greckich i rzymskich... zresztą czy jestem dziadkiem? A jak się trafi ktoś z IV albo V roku? To ja będę pompował... zresztą fala a UJ to jak Cyceron i Gomułka (wybitny retor baktryjski jakby ktoś nie wiedział )
Ja może zapytam kto należy (oprócz mnie) do tych czterech osób przyjętych ze starej matury? (o ile tu są?).
Ja może zapytam kto należy (oprócz mnie) do tych czterech osób przyjętych ze starej matury? (o ile tu są?).
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
kleryków często pytają: "a nie ma u was fali w seminarium?"...
pewnego razu przy jakiejś okazji zrobili skecz:
idzie kleryk w kąpielówkach i niesie pod pachą deskę surfingową; zostaje zapytany: "gdzie idziesz z tą deską?" na to on odpowiada: "no, do seminarium, przecież tam ponoć taka wielka fala jest..."
pewnego razu przy jakiejś okazji zrobili skecz:
idzie kleryk w kąpielówkach i niesie pod pachą deskę surfingową; zostaje zapytany: "gdzie idziesz z tą deską?" na to on odpowiada: "no, do seminarium, przecież tam ponoć taka wielka fala jest..."
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
Za rok to chyba ja :):)
A teraz to chyba jeszcze nie
Wpadł mi do głowy, pewien pomysł odlotowy. Otóż: Jeżeliby na klasycznej nie zlikwidowali Filologii Łacińskiej to za rok mógłbym się podjąc studiowanie dwóch lat w ciągu jednego roku. Gdybym nie miał greki, byłoby to całkiem realne i możliwe do zrealizowania. No i nie miałbhym aż tyle czasu wolnego
Zacząłem się uczyć greki,ale przyprawia mnie o dreszcze.
A teraz to chyba jeszcze nie
Wpadł mi do głowy, pewien pomysł odlotowy. Otóż: Jeżeliby na klasycznej nie zlikwidowali Filologii Łacińskiej to za rok mógłbym się podjąc studiowanie dwóch lat w ciągu jednego roku. Gdybym nie miał greki, byłoby to całkiem realne i możliwe do zrealizowania. No i nie miałbhym aż tyle czasu wolnego
Zacząłem się uczyć greki,ale przyprawia mnie o dreszcze.
Ostatnio zmieniony ndz 03 wrz 2006, 11:46 przez Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehe, ja będę z wami studiować - a przynajmniej do dr Woś będę z wami chodzić, bowiem bałagan w moim programie nie pozwolił mi dotychczas rozpocząć tego kursu.
Tomek: 2 lata w jeden rok są do zrobienia bez problemu, ale jeśli nie uczyłeś się wcześniej greki, to nie polecam. Po II roku jest morderczy egzamin (który zdaję w czwartek, grrrr... ).
Ps. Mnie też przyprawia o dreszcze. ;/ Właśnie przyswajam verba suppletiva, zdania dopełnieniowe i to, co Ksenofont zrobił w mieście Koetyra.
Tomek: 2 lata w jeden rok są do zrobienia bez problemu, ale jeśli nie uczyłeś się wcześniej greki, to nie polecam. Po II roku jest morderczy egzamin (który zdaję w czwartek, grrrr... ).
Ps. Mnie też przyprawia o dreszcze. ;/ Właśnie przyswajam verba suppletiva, zdania dopełnieniowe i to, co Ksenofont zrobił w mieście Koetyra.
...Sic habebis gloriam totius mundi; ideo fugiet a te omnis obscuritas.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.