Witam wszystkich serdecznie.
Pisze na tym forum po raz pierwszy ,od jutra zaczynam moja przygode z jezykiem lacinskim,przegladam forum i mam nadzieje ze wsrod licznych postow znajde odpowiedzi na moje pytania.Saluto Aska
salve
-
- Tribunus popularis
Re: salve
Wolno spytać jaki jest powód rozpoczęcia tej przygody i jak będzie ona z grubsza wyglądać?
Re: salve
Zapytac zawsze wolno:) od kiedy pamietam bardzo lubilam mitologie zarowno grekow jak i rzymian ,pozniej zakochalam sie w Iliadzie (to uczucie trwa do dzis) ale tak mi sie zycie ukladalo ze nie mialam za bardzo kontaktu ani z osobami ktore sie uczyly tego jezyka z wlasniej woli ,akurat w mojej szkole laciny nie bylo ,czas lecial a pomysl zeby sie w koncu nauczyc caly czas gdzies tam w glowie siedzial, ostatnio czytalam trylogie husycka A.Sapkowskiego i moja cierpliwosc sie skonczyla ,doszlam do wniosku ze albo teraz albo...i w ten oto sposob znalazlam ksiengarnie ktora bez problemu sprowadzi mi ksiazki z polski,pozniej znalalzlam to forum i jestem.
W piatek stalam sie szczesliwa posiadaczka ksiazki"Jezyk lacinski podrecznik dla lektoratow szkol wyzszych "Oktawiusz Jurewicz ,Lidia Winniczuk ,Janina Zulawska oraz slownik"Lacinsko -Polski"Jana Korpantego i zamierzam sie uczyc od poczatku krok po kroku .
W piatek stalam sie szczesliwa posiadaczka ksiazki"Jezyk lacinski podrecznik dla lektoratow szkol wyzszych "Oktawiusz Jurewicz ,Lidia Winniczuk ,Janina Zulawska oraz slownik"Lacinsko -Polski"Jana Korpantego i zamierzam sie uczyc od poczatku krok po kroku .