Hej!
Potrzebuję te kilka fraz po łacinie:
• "Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach- to klęska" ~Józef Piłsudski
• "Wspólnie dążymy do celu i wspólnie go osiągamy"
• "Moc jest z Imperium"/"Moc jest z nami"
• "Obawiaj się Imperium/nas"
Pomoże ktoś =] ?
Cytat Piłsudskiego i kilka zwrotów
Re: Cytat Piłsudskiego i kilka zwrotów
Mam już wszystko oprócz cytatu. Jakby ktoś był w stanie go na angielski przetłumaczyć ale tak porządnie, to też ujdzie, bo znalazłem anglojęzyczne forum, gdzie na przetłumaczenie wielu więcej zwrotów z dokładnym wyjaśnieniem czekałem tylko parenaście minut =]
- Alopex Lagopus
- Praetor
Re: Cytat Piłsudskiego i kilka zwrotów
Dopiero teraz zwróciłem uwagę na temat, przepraszam. Nie czuję tak dobrze w angielskim, żeby bawić się w tłumaczenia cytatów, dlatego mimo wszystko spróbuje po łacinie - jeśli to to forum o którym myślę, to oni chętnie wskażą lepszą jego wersję (są tam odpowiednie działy).
Cytat:
Victus non cedere victoria est, victor in laude acquiescere - clades. - wersja dosłowna
Si victus non (nemini) cedit, hoc victoria est - clades, sin victor gloriae acquiescit. - wersja "bardziej łacińska", przy czym nie gwarantuję jej poprawności w 100%.
Cytat:
Victus non cedere victoria est, victor in laude acquiescere - clades. - wersja dosłowna
Si victus non (nemini) cedit, hoc victoria est - clades, sin victor gloriae acquiescit. - wersja "bardziej łacińska", przy czym nie gwarantuję jej poprawności w 100%.
Uwaga: Ponieważ liczba użytkowników, którzy nie czytają podstawowych założeń regulaminu, sukcesywnie wzrasta, posty szczególnie irytująco łamiące zasady będą kasowane. Bez względu na żadne płacze i protesty.
Pozdrawiam.
AL
Pozdrawiam.
AL