witam chciałem sobie wytatułować zwrot "Spodziewaj się niespodziewanego" w łacinie. Niestety nie znam tego języka a translatora nie jestem pewny bo pewnie sami wiecie, że nie zawsze można mu ufać I chciałem się upewnić, czy translator dobrze to przetłumaczył a jesli nie to prosiłbym, żeby ktoś z Was mi pomógł
tłumaczenie translatora-Expecto improviso
Z góry dziękuję
Spodziewaj się niespodziewanego
Re: Spodziewaj się niespodziewanego
exspecta inexspectata
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard
Don't stop when you're tired, stop when you're done - Johnny Sins
dzięki ale jest to pewne? bo wrzuciłem to do translatora i przetłumaczyło na "spójrz na nieoczekiwane" i później zmieniłem na "expecto inexpectata" i wyszło dokładnie "spodziewaj się niespodziewanego"
Google Translator nie jest wiarygodny, bardzo często podaje błędne wyniki (wiele osób przekonało się o tym boleśnie - w internecie można znaleźć zdjęcia i strony poświęcone tatuażom z błędami ortograficznymi)
exspecto/expecto - spodziewać się, oczekiwać (sprawdziłem w swoich słownikach i na pewno "exspecto" pojawia się w nich o wiele częściej aniżeli "expecto").
Tatuaż to bardzo poważna sprawa. Proponuję abyś skorzystał z autoryzowanych biur tłumaczeń (tłumaczenie w standardzie Premium - Europejska Norma Tłumaczeń PN-EN 15038:2006) Lepiej wydać nawet 150 złotych i mieć 100% gwarancję poprawności niż potem żałować.
exspecto/expecto - spodziewać się, oczekiwać (sprawdziłem w swoich słownikach i na pewno "exspecto" pojawia się w nich o wiele częściej aniżeli "expecto").
Tatuaż to bardzo poważna sprawa. Proponuję abyś skorzystał z autoryzowanych biur tłumaczeń (tłumaczenie w standardzie Premium - Europejska Norma Tłumaczeń PN-EN 15038:2006) Lepiej wydać nawet 150 złotych i mieć 100% gwarancję poprawności niż potem żałować.
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard