Nie czcecie mnie poprawić, więc sam dokonam korekty...
dignitate membri sociologiae societetis honoris causa ornatus
myślę, że ornatus będzie tu lepiej pasować, aniżeli donatus:)
[pol-łac] Członek honorowy koła socjologii
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
korekta
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Proconsul
propozycja
Napiszczie więc:
(N.p:) Martinus die XXI mensis Februarii A.D. MMVI DIGNITATE MEMBRI SOCIOLOGIAE SOCIETATIS HONORIS CAUSA ORNATUS EST.
IN MEMORIAM: podpisy
Czyli: (niech moje imię będzie przykładem) Marcin dnia 21. lutego roku pańskiego 2006 ze względu na zasługi został uhonorowany godnością członka koła socjologii. Na pamiątkę: podpisy
Ale jeszcze trochę nie pasuje mi ta nazwa KOŁO SOCJOLOGII... może nazwać to kołem socjologów, miłośników, czy zajmujących się socjologią... albo nauk socjologicznych... Łacina właśnie ma to do siebie, że brzmi wzniośle przez swą opisowość
(N.p:) Martinus die XXI mensis Februarii A.D. MMVI DIGNITATE MEMBRI SOCIOLOGIAE SOCIETATIS HONORIS CAUSA ORNATUS EST.
IN MEMORIAM: podpisy
Czyli: (niech moje imię będzie przykładem) Marcin dnia 21. lutego roku pańskiego 2006 ze względu na zasługi został uhonorowany godnością członka koła socjologii. Na pamiątkę: podpisy
Ale jeszcze trochę nie pasuje mi ta nazwa KOŁO SOCJOLOGII... może nazwać to kołem socjologów, miłośników, czy zajmujących się socjologią... albo nauk socjologicznych... Łacina właśnie ma to do siebie, że brzmi wzniośle przez swą opisowość
Ostatnio zmieniony czw 02 mar 2006, 23:11 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Proconsul
korekta
przepraszam zrobiłem literówkę wynikającą z szybkości pisania... 1. napiszcie... 2. mensis Februarii 3. membri - czyli końcówka z jednym I jeszcze raz proszę o wybaczenie
i coście wybrali??? jk zostało to sformułowane???
i coście wybrali??? jk zostało to sformułowane???