Prośba o przetłumaczenie

Pomoc w tłumaczeniu z języka polskiego na łacinę.
Joern
Peregrinus

Prośba o przetłumaczenie

Post autor: Joern »

Mam prośbę czy mógłby ktoś mi pomóc w przetłumaczeniu znanego dosyć zdanka : "Co mnie nie zabije to mnie wzmocni". Byłabym dozgonnie wdzięczna:):)
Forrestus Regis
Tribunus militum

Post autor: Forrestus Regis »

Już ze trzy razy ktoś o to pytał na forum, popatrz w starszych tematach. Swoją drogą, to nie mam pojęcia, czemu wam to tak bardzo potrzebne po łacinie. ;)
Regulamin działu pisze:2. Sprawdź, czy ktoś już o to samo nie pytał na forum (użyj funkcji "Szukaj"). Nie powtarzaj swojego pytania w różnych miejscach na forum - duplikujące się tematy będą usuwane!
I tak jeszcze przy okazji:
Regulamin działu pisze:4. Nadaj swojemu postowi znaczący tytuł. Unikaj tytułów w stylu "Pomóżcie proszę", "tłumaczenie", "prośba o pomoc" etc. Podaj w tytule skąd pochodzi tekst do tłumaczenia lub wpisz w nim zdanie, którego nie potrafisz przetłumaczyć.
[color=indigo]
[b]"Antequam rogabis, perquire in www.google.com/intl/la/"[/b]
--- C. Iulius Caesar[/color]
giertas
Civis Romanus

Post autor: giertas »

Swoją drogą, to nie mam pojęcia, czemu wam to tak bardzo potrzebne po łacinie. ;)
No bo tak fajnie to brzmi, poza tym można np zaszpanować czymś, co inni nie znają :D
Cieszy mię ten rym: "Polak mądr po szkodzie";
Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.
Jan Kochanowski
Awatar użytkownika
Celtis
Aedilis curulis

Post autor: Celtis »

czasem opisy na gg po polsku się kończą :D
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
Joern
Peregrinus

No to pewnie was zdziwie ale akurat ta sentencja jest mi potrzebna z uwagi na fakt że zamierzam sobie zrobić taki właśnie tatuaż. Dzięki za pomoc...
Awatar użytkownika
skimos
Peregrinus

Post autor: skimos »

Angelina Jolie chyba ma taki tatuaż :wink:

EDIT: a nie, jednak zupełnie inny: "Quod me nutrit me destruit" :wink:
Joern
Peregrinus

Dokładnie, mój będzie bardzo podobny do jej,jednak nieco innowacyjności zostanie wprowadzone :P
ODPOWIEDZ