"Kocham życie" po łacinie
-
- Peregrinus
Witam,
mam zamiar wytatuować sobie mały napis i zdecydowałam, ze ma to być w pieknym jezyku łacińskim. Na pierwszym roku miałam co prawda łacinę, ale zawsze sprawiała mi kłopoty gramatyka. Proszę więc o pomoc w przetłumaczeniu (żeby miało sens i było poprawne gramatycznie) zdania:"Kocham zycie".
Pozdrawiam i liczę na pomoc
mam zamiar wytatuować sobie mały napis i zdecydowałam, ze ma to być w pieknym jezyku łacińskim. Na pierwszym roku miałam co prawda łacinę, ale zawsze sprawiała mi kłopoty gramatyka. Proszę więc o pomoc w przetłumaczeniu (żeby miało sens i było poprawne gramatycznie) zdania:"Kocham zycie".
Pozdrawiam i liczę na pomoc
Ostatnio zmieniony śr 27 maja 2009, 13:44 przez Agnes21187, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Civis Romanus
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
-
- Civis Romanus
-
- Peregrinus
A czy może być taka kolejność: Amo vitam??
Czy może być tylko Vitam amo??
Czy może być tylko Vitam amo??
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
-
- Peregrinus
dziekuję za odpowiedź i pomoc
wyszłam z założenia że jeżeli język angielski i po angielsku, to musi być język łaciński i po łacińsku - wybrałam najprostszy tok myślenia, a z łaciną na codzień nie mam do czynienia,a szkoda - miałam jedynie okazję "liznąć" że tak powiem, a gramatyka to była czysta pamieciowa
może w przyszłości będę pogłębiać swoja wiedzę w tym zakresie
pozdrawiam
wyszłam z założenia że jeżeli język angielski i po angielsku, to musi być język łaciński i po łacińsku - wybrałam najprostszy tok myślenia, a z łaciną na codzień nie mam do czynienia,a szkoda - miałam jedynie okazję "liznąć" że tak powiem, a gramatyka to była czysta pamieciowa
może w przyszłości będę pogłębiać swoja wiedzę w tym zakresie
pozdrawiam