Nigdy nie zrezygnuje z tej milości

Pomoc w tłumaczeniu z języka polskiego na łacinę.
Arturgora
Peregrinus

Nigdy nie zrezygnuje z tej milości

Post autor: Arturgora »

Witam was serdecznie. Moja znajomość łaciny jest praktycznie równa zeru. Moze dwa cytaty i to tyle. Plus ostatnio czesc postow na waszym forum. Od razu przepraszam za ewentualne braki polskich znaków. Używam dosc starego telefonu. A wiec przechodzac do sedna. Chcialbym przetłumaczyć zdanie na tatuaz. Wiec zalezy mi na jak najbardziej dosłownym tłumaczeniu. I wiadomo jakotakiej estetyce tego zdania. Zdanie to jak w tytule ; Nigdy nie zrezygnuje z tej Miłości. Wiem ze w łacinie ma znaczenia powiedzmy możliwość danego zdania czy jak by to nazwac. Wiec zalezy mi by to zdanie wyrażało jak widac cos w co wierzę czego jestem pewien. Gdy ja sam nie zrezygnuje z tej miłości. Wiec chyba nie jest to możliwość a cos dla mnie pewnego. Wujek google tłumaczy w zaleznosci od tego czy na końcu zdania postawie kropkę. Czyli w zaleznosci jakbym zakończył zdanie lub bylo ono jakas większą czescia. A mianowicie bez kropki: Et non tradat amoris, lub z kropka : Et non tradat eum amorem. W telefonie nie moge używać alternatywnych słów z google. Pozdrawiam i prosze o pomoc Was.
Awatar użytkownika
A_Kornel
Aedilis plebeius

Re: Nigdy nie zrezygnuje z tej milości

Post autor: A_Kornel »

Na wstępie mógłbym zaproponować:
Hunc amorem numquam deponam/deseram - Tejże miłości nigdny nie porzucę

lub
amor meus numquam deflorebit - ma miłość nigdy nie zwiędnie

Proszę poczekać na opinie pozostałych członków forum.

Pozdrawiam.
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard
Don't stop when you're tired, stop when you're done - Johnny Sins
Arturgora
Peregrinus

Re: Nigdy nie zrezygnuje z tej milości

Post autor: Arturgora »

Dziekuje za propozycje. Poczekam tez na propozycje innych członków forum.
ODPOWIEDZ