bardzo pilnie potrzebuję tłumaczenia Pater noster
Pater noster, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum.
Adveniat regnum tuum. Fiat
voluntas tua, sicut in caelo
et in terra.
Panem nostrum cotidianum
nobis hodie. Et dimitte nobis
debita nostra, sicut et
dimittimus debitoribus nostris.
Et ne nos inducas in tentationem
sed libera nos a malo.
Amen
tekst musi być przetłumaczony dosłownie, nie tak jak polski odpowiednik tej modlitwy.
baaaardzo prosze o pomoc!
baaardzo pilne!
-
- Tribunus popularis
Re: baaardzo pilne!
BARDZO PILNE!!!!!111!!!111!11111!!
Przeczytaj reguły forum.
Przeczytaj reguły forum.
-
- Peregrinus
- Kontakt:
Bardzo pilne! Spójrz w katechizm dwugiej klasy podstawówki! (linijka zaczynająca się: "Ojcze nasz")...
Ostatecznie google tłumacz xD
PS. C.O.D. Wkurzają mnie takie "zróbcie to za mnie" xD Trochę samodzielności, nikt tutaj za to nie gryzie
PS. C.O.D. Wkurzają mnie takie "zróbcie to za mnie" xD Trochę samodzielności, nikt tutaj za to nie gryzie
Damian, zgadzam się z tobą odnośnie "pretensjonalnej postawy" niektórych autorów postów.DamianusZexyx pisze:Bardzo pilne! Spójrz w katechizm dwugiej klasy podstawówki! (linijka zaczynająca się: "Ojcze nasz")...
Nota bene, oficjalny przekład "Pater Noster" jest bardzo zbliżony, ale nie jest w 100% przekładem "verbatim et literatim"
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard
Don't stop when you're tired, stop when you're done - Johnny Sins
Don't stop when you're tired, stop when you're done - Johnny Sins
-
- Peregrinus
- Kontakt:
Dopisuję się do prośby! Przetłumaczcie za mnie "Żywoty Sławnych Mężów" bo mi się nie chce. Nic wam nie dam i mam was gdzieś! Ja tylko chce abyście to przetłumaczyli! Z góry dzięki xD
Przecież to jest wiadome, że ma tylko i wyłącznie mi być dobrze! Reszta się nie liczy!
Przecież to jest wiadome, że ma tylko i wyłącznie mi być dobrze! Reszta się nie liczy!