Bardzo proszę o pomoc w poprawnej wersji.
Ego unum vita czy ego unus vita.
Która wersja jest poprawna?
unum czy unus
Re: unum czy unus
Witam serdecznie Martyno,martyna1 pisze:Bardzo proszę o pomoc w poprawnej wersji.
Ego unum vita czy ego unus vita.
Która wersja jest poprawna?
obawiam się że żadna ze wskazanych przez ciebie opcja nie jest poprawna.
Wpisałem twoje tłumaczenia do Google Translator'a i otrzymałem rezultat "Mam jedno życie". (podejrzewam że pochodzą one właśnie z tego źródła, lub ktoś kto dla ciebie tłumaczył po prostu wrzucił polski tekst do niego z nadzieją że otrzyma poprawne tłumaczenie)
Podkreślam, Google Translator nie jest narzędziem do tłumaczeń z języka polskiego/angielskiego na język łaciński (bardzo często podaje rażąco błędne wyniki).
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard
Don't stop when you're tired, stop when you're done - Johnny Sins
Dziękuję za odpowiedź.
Tak dokładnie chodziło o zdanie "Mam jedno życie", w takim razie jak brzmi poprawne tłumaczenie?
Pozdrawiam.
Tak dokładnie chodziło o zdanie "Mam jedno życie", w takim razie jak brzmi poprawne tłumaczenie?
Pozdrawiam.
Witaj,
Zgodnie z regulaminem forum tłumaczenia z języka polskiego na język łaciński muszą być założone w sekcji "Pomoc w tłumaczeniu [pol > łac]".
Załóż proszę tam nowy wątek. W tytule wątku napisz "Mam jedno życie".
W treści wątku możesz podać dodatkowy kontekst i informacje co dokładnie chcesz przez to wyrazić.
Pozdrawiam.
Zgodnie z regulaminem forum tłumaczenia z języka polskiego na język łaciński muszą być założone w sekcji "Pomoc w tłumaczeniu [pol > łac]".
Załóż proszę tam nowy wątek. W tytule wątku napisz "Mam jedno życie".
W treści wątku możesz podać dodatkowy kontekst i informacje co dokładnie chcesz przez to wyrazić.
Pozdrawiam.
Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem. - Kin Hubbard
Dziękuję