Pomocy!!!proszę!!!
Pomocy!!!proszę!!!
Tak bardzo, bardzo chciałabym poprosić Was o pomoc może ktoś zna taki tekst po łacinie z tłumaczeniem " o kurze i ziarnie" albo podobne krótkie teksty mam sprawdzian z takich krótkich tekstów do tłumaczenia zlitujcie się i pomóżcie mi:( bo sam nie dam rady nie wiem gdzie tego szukac ,żeby się jakoś przygotować.
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
Chyba zaszło nieporozumienie ja prosiłam o pomoc w znalezieniu np. stron internetowych zwiazanych z łaciną, zawierających np. krótkie bajki, po łacinie.
A ta dygresja myślę, że nie była na miejscu odnośnie błędów nie zrobiłam ich aż tak wiele, biorąc pod uwagę choćby zdenerwowanie, mam mało czasu. Sama pomagam w innym j. obcym i gdybym chciała zwracać uwagę na takie sprawy nie miałabym już cierpliwości do właściwej pomocy ale to chyba sprawa charakteru.
A ta dygresja myślę, że nie była na miejscu odnośnie błędów nie zrobiłam ich aż tak wiele, biorąc pod uwagę choćby zdenerwowanie, mam mało czasu. Sama pomagam w innym j. obcym i gdybym chciała zwracać uwagę na takie sprawy nie miałabym już cierpliwości do właściwej pomocy ale to chyba sprawa charakteru.