In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi! TŁUMACZENIE
In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi! TŁUMACZENIE
WITAM
Czy może mi ktoś dosłownie przetłumaczyć ten tekst:
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi! "
Dzięki i POZDRAWIAM
Czy może mi ktoś dosłownie przetłumaczyć ten tekst:
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi! "
Dzięki i POZDRAWIAM
- Flavius Aetius
- Propraetor
Eee, to raczej drobni sataniści albo gracze w RPG (gra się w to jeszcze?).Vespera pisze:He he... to zabrzmiało prawie jak początek Ucznia Czarnoksiężnika "W imię Lucyfera, najwyższego pana mej duszy"
Prowokacja... hmm... możesz mieć tylko nadzieję, że na to forum nie zaglądają osoby słuchające pewnej stacji radiowej z Torunia
To moje tłumaczenie - napisałem to przy zerowej znajmości łaciny, posługując się słownikiem i tym co zapamiętałem z lekcji włoskiego, jednocześnie zaznaczając, że absolutnie nie mam pojęcia czy jest prawidłowe i wskazując to forum jako miejsce gdzie można otrzymać poprawną odpowiedźLeViaThaN pisze:Dzięki bardzo wszystkim za odpowiedz. Znalazłem również takie tłumaczenie 'W IMIĘ SZATANA, NASZEGO BOGA LUCYFERA NAJWYŻSZEGO' i to tez ciekawie brzmi pozdrowionka dla wszystkich
o matko...
cóż... exelsi -jakos po polsku nie znajduje dobrego odpowiednika.
nikt z was nie pomyslał drodzy tłumacze zeby przetłumaczyc tez szatan i Lucyfer, które są łacinskimi słowami..
w imię boga naszego oskarżającego(nie rozumiem koncowki 'as') Lucyfera na wysokościach*
jak dla mnie tak pasuje.. pozatym niezle w was demony szepczą.:
(ps. jestem raczej laikiem)
*w sensie oddawania mu pewnie czci
in nomine Dei !
nikt z was nie pomyslał drodzy tłumacze zeby przetłumaczyc tez szatan i Lucyfer, które są łacinskimi słowami..
w imię boga naszego oskarżającego(nie rozumiem koncowki 'as') Lucyfera na wysokościach*
jak dla mnie tak pasuje.. pozatym niezle w was demony szepczą.:
(ps. jestem raczej laikiem)
*w sensie oddawania mu pewnie czci
in nomine Dei !
-
- Peregrinus
Re: In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi! TŁUMACZEN
Ten motyw wykorzystany jest również w piosence 52Dębiec- Gdzie Ty jesteś? dzięki za tłumaczenie!