Klasyczna UJ- rekrutacja 2008/2009

Dyskusje na dowolny temat.
R. K. Miller
Senator

Klasyczna UJ- rekrutacja 2008/2009

Post autor: R. K. Miller »

Salvete!

Od dawna marze o klasycznej na UJ. Mam już zdaną maturę (Nową), w tym roku zdaję dodatkowo łacinę. Wiem ,że jeśli przedmiot jest zdany na poziomie rozszerzonym, mnozy się wynik przz 1,5, jesli na podstawowym- nie mierzy się. Moje wyniki to:

polski rozszerzony: 88%, angielski podstawowy: 94%, historia podstawowa- 80%. Daje to w sumie 306 % na 450% możliwych. Nie wiem, jak zdam łacinę, mam nadzieję, że osiągnę przynajmniej 60%, to daje i tak lepszy wynik niz historia (lacina jest na rozszerzonym). Jak sądzicie, klasycy z Uj, mam jakieś szanse? Z góry dziękuję!

Dodam, ze w moim przypadku olimpiada niestety nie wchodzi już w grę.
Bons fut li siecles al tens ancienor,
Quer feit i ert e justise et amor,
Si ert credance, dont or n’i at nul prot ;
Toz est mudez, perdude at sa color :
Ja mais n’iert tels com fut als ancessors.
Awatar użytkownika
Flavius Aetius
Propraetor

Post autor: Flavius Aetius »

Witamy na forum. Możesz spodziewać się z naszej strony wszelkiej pomocy odnośnie języków klasycznych, historii i kultury antyku. Ad disciplinam philologicam augendam. :)
Quod sis, esse velis, nihilque malis;
Summum nec metuas diem nec optes.
Marcus Valerius Martialis X, 47 12-13
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

wiesz, nie znam się na tej giertychowskiej maturze całkowicie, ale z tego co widać, to masz całkiem niezłe wyniki :D i sądzę, że masz bardzo duże szanse :) mam nadzieję, że dołączysz do tego grona wariatów studiujących na "szóstym pietrze" :D

w Krakowie mieszkasz już? znasz już łacinę? możesz odezwać się do mnie na gg, jeśli chcesz:)
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
ODPOWIEDZ