Latin for the New Millennium

Informacje i opinie na temat dostępnych podręczników i słowników do łaciny.
Awatar użytkownika
Petroniusz
Civis Romanus

Latin for the New Millennium

Post autor: Petroniusz »

http://www.lnm.bolchazy.com/

Tak przeglądam przykładowe strony... i muszę powiedzieć, że podręczniki w Polsce są mało atrakcyjne przy angielskich :P No przecież z takiego aż chce się człowiek uczyć łaciny! :D
Pozdrawiam
Tytus Semproniusz Longus
Civis Latinus

Post autor: Tytus Semproniusz Longus »

Mimo wszystko pozostanę przy starym, dobrym Jurewiczu. "Podręcznik dla lektoratów szkół wyższych" jest niezawodny w każdej kwestii :D
kefas198
Peregrinus

Post autor: kefas198 »

Czy ma ktoś tą książke w wersji PDF? Bo w polsce raczej wersji papierowej nie dostaniemy niestety...
Łukasik bogusław
Peregrinus

Post autor: Łukasik bogusław »

Podręcznik dla lektoratów ...jest ciągle wznawiany. Nawet dziś widziałem w księgarni. Kosztuje 40 zł. W antykwariatach też pełno; wydania siwe jednoczęściowe , dwuczęściowe, wydania pomarańczowe i jakie tylko. Chyba nie warto szukać w pdf.
kefas198
Peregrinus

Post autor: kefas198 »

Niewyraziłem się chyba zbyt precyzyjnie... Miałem na myśli: Latin for the New Millennium w wersji PDF
C. Iulius Aquilius
Senator

Post autor: C. Iulius Aquilius »

Okropne. W podręcznikach do łaciny zawsze najbardziej podobał mi się brak obrazków.

No i oczywiście musiała pojawić się propaganda tolerancjonistyczna przy tłumaczeniu "barbarus".
Oremus et pro perfidis Judaeis: ut Deus et Dominus noster auferat velamen de cordibus eorum; ut et ipsi agnoscant Jesum Christum Dominum nostrum.
http://derepublica.blox.pl
ODPOWIEDZ