Czy to Forum umarło?
Re: Czy to Forum umarło?
Haha nie z gramatyką kochaną jest problem, tylko z moim lenistwem
Czasy? Skoro lubisz angielski, to Tobie powinna przeszkadzać raczej odmiana wszystkiego przez wszystko
W angielskim - 16, a łacina ma tylko 6 czasów
Zostań nie odchodź jeszcze Cicero może jeszcze poczekać i matematyka tym bardziej
Czasy? Skoro lubisz angielski, to Tobie powinna przeszkadzać raczej odmiana wszystkiego przez wszystko
W angielskim - 16, a łacina ma tylko 6 czasów
Zostań nie odchodź jeszcze Cicero może jeszcze poczekać i matematyka tym bardziej
A, i jakie skróty?
Quid, to znaczy co, quod to znaczy które, czyli praktycznie to samo
tylko quod ma jeszcze drugie znaczenie
Quid, to znaczy co, quod to znaczy które, czyli praktycznie to samo
tylko quod ma jeszcze drugie znaczenie
Aha, ale jak coś znajdę i będę miała wątpliwości, to mam nadzieję, że mogę wysłać wiadomość. Musi tu być jakaś skrzynka.
Z lenistwem? A jakoś łaciny samodzielnie uczyć Ci się chciało.
Wierz mi, odmiana mi nie przeszkadza, tylko użycie - ile ja przez to problemów miałam.
Haha, matmy to ja mam przesyt na dziś.
Z lenistwem? A jakoś łaciny samodzielnie uczyć Ci się chciało.
Wierz mi, odmiana mi nie przeszkadza, tylko użycie - ile ja przez to problemów miałam.
Haha, matmy to ja mam przesyt na dziś.
Bo widzisz - ja nie lubię przymusu. Dlaczego ktoś mi ma narzucać, czego mam się uczyć?
A Łacinę zawsze pragnęłam poznać
nie wysyłaj wiadomości ( no chyba że chcesz ), tylko pisz na forum, bo chciałabym, żeby troszkę ożyło
Zresztą od kiedy piszemy i tak jest więcej aktywnych
A Łacinę zawsze pragnęłam poznać
nie wysyłaj wiadomości ( no chyba że chcesz ), tylko pisz na forum, bo chciałabym, żeby troszkę ożyło
Zresztą od kiedy piszemy i tak jest więcej aktywnych
A co do PFA i PFP {sprawdziłam, o co chodziło z tymi skrótami}, to wiele razy te konstrukcje już widziałam. Przecież rok i pół się już uczę, tylko czasami głupoty sprawiają mi problemy. A Ty ile, z ciekawości?
Tak porządnie to rok. Ale to było tak, że dwa miesiące nie mogłam zabrać się do 3 deklinacji xD
Ostatnio zmieniony wt 05 kwie 2016, 22:30 przez loginanny, łącznie zmieniany 2 razy.
tylko muszę przyznać, że niedawno się nauczyłam resztek gramatyki.
Jeszcze muszę jedynie powtórzyć w których zdaniach jest consecutio temporum w których nie i będzie wszystko.
Smutno będzie bez końcóweczek ;(
Jeszcze muszę jedynie powtórzyć w których zdaniach jest consecutio temporum w których nie i będzie wszystko.
Smutno będzie bez końcóweczek ;(
Ja również, ale angielski akurat lubię. Heh, z tego przymusu {a raczej jego braku} nie umiem nemieckiego. Może po zdaniu matury się za niego wezmę. Aczkolwiek nie wiem, interesuje mnie również francuski i włoski.
No w sumie pisanie na forum jest lepszym pomysłem, ale nie wiem, jak często wchodzisz. W ogóle to nie wiem, czy są powiadomienia na poczcie, że się wiadomość otrzymało, ale raczej są.
No w sumie pisanie na forum jest lepszym pomysłem, ale nie wiem, jak często wchodzisz. W ogóle to nie wiem, czy są powiadomienia na poczcie, że się wiadomość otrzymało, ale raczej są.
Na to forum codziennie, od kiedy ktoś wreszcie coś zaczął scribere
Nie będzie problemu z zapytaniem, bo dla mnie to czysta przyjemność ''marnować swój czas przeznaczony na naukę przedmiotów szkolnych '' - na tłumaczenie pięknej, kochanej Łaciny.
Nie będzie problemu z zapytaniem, bo dla mnie to czysta przyjemność ''marnować swój czas przeznaczony na naukę przedmiotów szkolnych '' - na tłumaczenie pięknej, kochanej Łaciny.
Co do niemieckiego - zdaję z niego egzamin czy jak to tam nominatur, bo z angielskiego mi się nie chcee
Kurde, to ja się boję...
Ja się uczę niezbyt intensywnie {z braku czasu, ale codziennie coś robię} przez około rok i pół. Moim głównym problemem jest używanie czasów, jak widać. Eh, i ja jakoś nauczyłam się deklinacji bez wkuwania.
Ja się uczę niezbyt intensywnie {z braku czasu, ale codziennie coś robię} przez około rok i pół. Moim głównym problemem jest używanie czasów, jak widać. Eh, i ja jakoś nauczyłam się deklinacji bez wkuwania.
Ale czego?
Jak robisz coś codziennie, to jest systematyczniej ode mnie.
Ze mną jest tak, że mogę się tydzień nauczyć, ale jak zarwę noc to mogę naprawdę dużo zrobić.
* Nie próbować tego w domu haha Bo ja jestem chyba mutantem
Jak robisz coś codziennie, to jest systematyczniej ode mnie.
Ze mną jest tak, że mogę się tydzień nauczyć, ale jak zarwę noc to mogę naprawdę dużo zrobić.
* Nie próbować tego w domu haha Bo ja jestem chyba mutantem
Nie zarywaj nocy, bo szybko wszystko {albo większość} zapomnisz! Błagam Cię wręcz...
Jakoś wszystko pamiętam
Ale masz rację
tylko ja po prostu wolę noc, w dzień nie umiem się uczyć
cicho, spokojnie, ciemno - tylko u mnie w pokoju lampka włączona
a w dzień się śpi haha
nie no żartuję
Ale masz rację
tylko ja po prostu wolę noc, w dzień nie umiem się uczyć
cicho, spokojnie, ciemno - tylko u mnie w pokoju lampka włączona
a w dzień się śpi haha
nie no żartuję
Haha, w lato to często się siedzi pół nocy i coś ogląda.