Kto się wybiera na Schola Aestiva Posnaniensis?
- Bergerofont
- Civis Romanus
Kto się wybiera na Schola Aestiva Posnaniensis?
Salvete!
Już w przyszłym tygodni rozpoczyna sie Letnia Szkoła Żywej Łaciny w Poznaniu i jestem ciekaw, kto planuję się na niej pojawić. Podobno ma być 15 uczestników z wielu zakątków Polski. Mnie uda wybrać do Poznania tylko w drugim tygodniu, ale ma być jedna grupa, więc napewno sie spotkamy
Już sie doczekać nie mogę...
Curate, ut valeatis!
Już w przyszłym tygodni rozpoczyna sie Letnia Szkoła Żywej Łaciny w Poznaniu i jestem ciekaw, kto planuję się na niej pojawić. Podobno ma być 15 uczestników z wielu zakątków Polski. Mnie uda wybrać do Poznania tylko w drugim tygodniu, ale ma być jedna grupa, więc napewno sie spotkamy
Już sie doczekać nie mogę...
Curate, ut valeatis!
Omne animal triste post maturam...
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
a oto znana mi lista inskrypcyjna particepsów :
Bergerofont
C. Iulius Aquilius
Heliotis
Kore
Nos Consul
Thomas z Tarnowa
piszcie, a będziem uzupełniać ("wciągać na") powyższą listę
pewno od pani Kropp (serdeczne pozdrowienia dla niej i wszystkich aniołków ) ktoś będzie - bynajmniej tak przypuszczam
Bergerofont
C. Iulius Aquilius
Heliotis
Kore
Nos Consul
Thomas z Tarnowa
piszcie, a będziem uzupełniać ("wciągać na") powyższą listę
pewno od pani Kropp (serdeczne pozdrowienia dla niej i wszystkich aniołków ) ktoś będzie - bynajmniej tak przypuszczam
Ostatnio zmieniony sob 05 sie 2006, 01:07 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Proconsul
-
- Senator
No ja będę. Choć to wielka wyprawa, dobry kwadrans mi zajmie dotarcie na miejsce
Podobno studenci klasycznej i łacińsko-polskiej na UAM mogą to potraktować jako przedmiot dodatkowy, z egzaminem ustnym na końcu.
Podobno studenci klasycznej i łacińsko-polskiej na UAM mogą to potraktować jako przedmiot dodatkowy, z egzaminem ustnym na końcu.
Oremus et pro perfidis Judaeis: ut Deus et Dominus noster auferat velamen de cordibus eorum; ut et ipsi agnoscant Jesum Christum Dominum nostrum.
http://derepublica.blox.pl
http://derepublica.blox.pl
- Proconsul
tak jak mówisz, oto co napisała p.Brud:
Uwaga studenci latpolu i klasycznej UAM (także tegorocznie przyjęci)!
Każda osoba, która będzie uczestniczyła w 30 godz. zajęć (będą listy obecności!) i podda się sprawdzeniu wiadomości = rozmowie z Kajkylią na tematy związane z zajęciami (w mojej obecności z prawem do zadawania pytań), które nazwiemy egzaminem ustnym, otrzyma ode mnie wpis za przedmiot fakultatywny B na przyszły rok i ocenę za egzamin.
Pilne chodzenie przez dwa tygodnie da państwu wpis za dwa semestry (=60 godz.). Oczywiście egzamin:) będzie jeden.
Na początku zajęć nie będą państwo musieli niczego deklarować - wystarczy pilnie chodzić i na koniec wyrazić chęć poddania się ewaluacji. (sprawa jest uzgodniona z dyrektorem IFK d/s studenckich)
tylko jak już tam będziesz, to się przedstaw nam, żebyśmy Cie poznali
wykorzystamy cię niecnie, abyś opraowadził nas nieco po Poznaniu
Uwaga studenci latpolu i klasycznej UAM (także tegorocznie przyjęci)!
Każda osoba, która będzie uczestniczyła w 30 godz. zajęć (będą listy obecności!) i podda się sprawdzeniu wiadomości = rozmowie z Kajkylią na tematy związane z zajęciami (w mojej obecności z prawem do zadawania pytań), które nazwiemy egzaminem ustnym, otrzyma ode mnie wpis za przedmiot fakultatywny B na przyszły rok i ocenę za egzamin.
Pilne chodzenie przez dwa tygodnie da państwu wpis za dwa semestry (=60 godz.). Oczywiście egzamin:) będzie jeden.
Na początku zajęć nie będą państwo musieli niczego deklarować - wystarczy pilnie chodzić i na koniec wyrazić chęć poddania się ewaluacji. (sprawa jest uzgodniona z dyrektorem IFK d/s studenckich)
tylko jak już tam będziesz, to się przedstaw nam, żebyśmy Cie poznali
wykorzystamy cię niecnie, abyś opraowadził nas nieco po Poznaniu
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
Odnośnie tego ustnego...
Bo ja zapytałem p. Brud, czy istnieje taka możliwość aby poddać się temu egzaminowi w celu sprawdzenia się W odpowiedzi usłyszałem, że jeśli kajkilia się zgodzi to jak najbardziej Tylko nie wiem jak później z tego wybrnę jeśli się okaże, że nie będe umiał się wysłowić :P:P
Ps. garnki i inne bajerki spakuję dziś do osobnego bagażu Wszak trzeba mieć wszystko, bo w przeciwnym razie może być problem
Bo ja zapytałem p. Brud, czy istnieje taka możliwość aby poddać się temu egzaminowi w celu sprawdzenia się W odpowiedzi usłyszałem, że jeśli kajkilia się zgodzi to jak najbardziej Tylko nie wiem jak później z tego wybrnę jeśli się okaże, że nie będe umiał się wysłowić :P:P
Ps. garnki i inne bajerki spakuję dziś do osobnego bagażu Wszak trzeba mieć wszystko, bo w przeciwnym razie może być problem
- Proconsul
- Bergerofont
- Civis Romanus
Uff...Schola już sie skończyła...i było naprawdę sympatycznie
Ciesze się, że mogliśmy się spotkać in realitate ("non est verbum classicum!" - jak wrzasnęłaby Caecilia - "..gggghhhrrr!!!")
Martine-Consul
Kore
Thomas
Aquilius
Heliotis
et Alteri
CURATE UT VALEATIS
Ac Cacilia...utinam bonum iter Hajnówkam habeat
P.S. Zdałem egzamin (ut omnes zresztą!) i mam pierwszą piatkę w indeksie, a wszystko dzięki pewnej małżonce, która w swą noc poślubną odwróciła sie twarzą do ściany
Ciesze się, że mogliśmy się spotkać in realitate ("non est verbum classicum!" - jak wrzasnęłaby Caecilia - "..gggghhhrrr!!!")
Martine-Consul
Kore
Thomas
Aquilius
Heliotis
et Alteri
CURATE UT VALEATIS
Ac Cacilia...utinam bonum iter Hajnówkam habeat
P.S. Zdałem egzamin (ut omnes zresztą!) i mam pierwszą piatkę w indeksie, a wszystko dzięki pewnej małżonce, która w swą noc poślubną odwróciła sie twarzą do ściany
Omne animal triste post maturam...
Et tu cura, ut valeas optime, carissime Bergerofont! De itinere Caeciliae nawe t nie chcę myśleć, musiała się, nieszczęsna, nieźle namęczyć. A piątki gratuluję... i mówisz, że dzięki owej? Własnemu mężowi się nie przydała, to przynajmniej tobie...
...Sic habebis gloriam totius mundi; ideo fugiet a te omnis obscuritas.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
- Proconsul