Potrzebny tom II słownika łac-pol Korpantego
- Salustiusz
- Quaestor
Potrzebny tom II słownika łac-pol Korpantego
Poszukuje II tomu wyżej wymienionego słownika! Bardzo mi na tym zależy, bo we wszystkich księgarniach w których byłem jest tylko I. Chętnie odkupię.
Themistocles, Neocli filius, Atheniensis.
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
sprawdzałeś w Krakowie???
byłem w księgarniach krakowskich i szukałem kompletu dla Tomka, aleć zanazłem kilka egzemplarzy jednego z tomów... lecz nie wiem którego... pierwszego, czy drugiego...
no wiesz... nawet na stronie empiku tego nie mają
byłem w księgarniach krakowskich i szukałem kompletu dla Tomka, aleć zanazłem kilka egzemplarzy jednego z tomów... lecz nie wiem którego... pierwszego, czy drugiego...
no wiesz... nawet na stronie empiku tego nie mają
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Salustiusz
- Quaestor
wiesz co mi powiedzieli w PWN na Piłsudskiego? Że II tomu zabrakło i nawet nie wiadomo, czy wogóle go dodrukują. Myślę, że w Krakowie może go już nie być. Będę szukał na prowincji chyba..Wadowice, może Bielsko, Żywiec...ważna rzecz. Pani ekspedienka w PWN mnie nieźle wrobiła. Pytanie: Jest Słownik łac pol Korpantego? Odp: Jest jeden tom. "Świetnie, a który?" "Chwileczkę, już sprawdzę w ewidencji - II" Wiedziałem, że niedawno był na św. Anny tom I, przeto poszedłem tam i kupiłem. Wracam do PWN a kobiecina mówi: "Oj przepraszam, mam tylko tom I"
Themistocles, Neocli filius, Atheniensis.
- Proconsul
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
- Proconsul
Ja szukałem w wielu miejscach i nigdzie nie znalazłem. Poszukam jeszcze w środę jak będę w Wawie, jeślibym znalazł to mogę kupić o jeden więcej może się komuś przyda
Jeśli nawet nie znajdę to zapewne za 10 LAT BĘDZIE REPRINT :p Pocieszająca perspektywa. A ja na olimpiade muszę sobie skombinować dużego Korpantego. Niestety w naszej, niezwykle wyborowej bibliotece są tylko słowniki malutkie więc nie mogę nań liczyć. I w dodatku nie można ich pożyczać, bo młodzież je niszczy
Jeśli nawet nie znajdę to zapewne za 10 LAT BĘDZIE REPRINT :p Pocieszająca perspektywa. A ja na olimpiade muszę sobie skombinować dużego Korpantego. Niestety w naszej, niezwykle wyborowej bibliotece są tylko słowniki malutkie więc nie mogę nań liczyć. I w dodatku nie można ich pożyczać, bo młodzież je niszczy
- Salustiusz
- Quaestor
- Proconsul
Czy ja wiem? Dla mnie oba słowniki są takie same, mają błędy lub czegoś w nich nie ma. Ja od 4 lat korzystam tylko z Kazia.Martinus Petrus Garrulus pisze:ja też zawsez tłumaczyłem na Józiu, jest o niebo lepszy od Kumana
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
- Proconsul