kursy języków starożytnych w Krakowie
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
kursy języków starożytnych w Krakowie
pomysł utworzenia czegoś takiego w Krakowie miałem już dawno (jak dowiedziałem sie, że mają cś takiego w Warszawie i moja znajoma prowadzi kurs greki), ale o nim zapomniałem... teraz wskrzesiła go pewna osoba na innym forum
szukam chętnych i poparcia
szukam chętnych i poparcia
Ostatnio zmieniony śr 27 wrz 2006, 15:06 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Proconsul
to nie jest szkoła we właściwym tego słowa znaczeniu, tylko kursy organizowane pod patronatem PTF-u. prowadzą je na ogół studenci starszych lat (od III roku wzwyż), wyjściowo na trzech poziomach dla każdego języka, a jeżeli się grupa uprze i przekona prowadzącego, może być też czwarty rok nauki po trzech standardowych.
zajęcia odbywają się raz w tygodniu, po południu, trwają 1,5 godziny i kosztują 20 zł rocznie - koszty kserówek.
uczyć się może kto chce, przychodzą ludzie od licalistów po emerytów.
i na ogół dobrze się tam bawi
zajęcia odbywają się raz w tygodniu, po południu, trwają 1,5 godziny i kosztują 20 zł rocznie - koszty kserówek.
uczyć się może kto chce, przychodzą ludzie od licalistów po emerytów.
i na ogół dobrze się tam bawi
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
- Proconsul
zabrakło mi słowa "kurs" i dlatego napisałem, że to "szkoła"
niedługo będę wiedział więcej o owych kursach - napisałem maila do Pauliny
dzięki za informacje
czy po tym zdaje się jakiś egzamin - że tak powiem - czy można zrobić jakś certyfikat z języków starozytnych?
niedługo będę wiedział więcej o owych kursach - napisałem maila do Pauliny
dzięki za informacje
czy po tym zdaje się jakiś egzamin - że tak powiem - czy można zrobić jakś certyfikat z języków starozytnych?
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
- Proconsul
certyfikat pewnie możesz zrobić sam, pytanie, kto go będzie honorował
jeżeli koniecznie chcesz, znajdź jakiegoś liczącego się, zakręconego opiekuna naukowego
jeżeli koniecznie chcesz, znajdź jakiegoś liczącego się, zakręconego opiekuna naukowego
Ostatnio zmieniony czw 28 wrz 2006, 21:02 przez Celtis, łącznie zmieniany 1 raz.
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
- Proconsul
- Proconsul
- Proconsul
winno być honorował, ale pomysł na neologizm zabawnyCeltis pisze:certyfikat pewnie możesz zrobić sam, pytanie, kto go będzie honoryfikował
Oj tak dr Brud jest zwariowana na punkcie łaciny, myślę, że jeżeli będzie to możliwe do zrealizowania to byłaby się zgodziła, ale czy to potrzebne...? nie wystarczy Ci tytuł profesora łaciny w przyszłości?
Vultus est index animi.
ale wstyyyyd - pracę pisałam, może to mnie chociaż trochę usprawiedliwi, bo raczej na dekrety honoryfikacyjne dla dyplomów nie liczę