Skany książek angielskich!!!!!!!!!!

Pomoc w rozwiązywaniu innych zadań (poza tłumaczeniem i gramatyką).
N_nataliaa

Skany książek angielskich!!!!!!!!!!

Post autor: N_nataliaa »

Czy ktoś ma książke do łaciny po angielsku na kompie nawet taką dla przedszkolaków? Czy mógłby mi przesłać n_nataliaa@wp.pl
Awatar użytkownika
Celtis
Aedilis curulis

Post autor: Celtis »

zajrzyj na www.textkit.com, tam sobie można ściągnąć różne książki w PDF'ach, móże któraś z nich będzie Ci pasowała :)
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
n_nataliaa
Peregrinus

Post autor: n_nataliaa »

Jak ja mam Ci podziękować:) Znowu ratujesz mi życie:)

Wiem, że to nie na temat ale nie znasz strony gdzie mogę znaleźć różne historyczne książki po polsku? Zwłaszcza Winniczuk bo strasznie trudno dostać jej książki albo jakieś o mitologii,:(
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

Raczej tego typu książek w internecie być nie powinno bowiem coś takiego łamałoby prawo. Książka Winniczuk: Ludzie, zwyczaje i obyczaje starożytnej Grecji i Rzymu zostały wznowione przez PWN.
Jakieś książki historyczne po polsku mogę Ci podrzucić. Będą to jednak przekłady antycznych autorów, jak Liwiusz etc
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Awatar użytkownika
Celtis
Aedilis curulis

te książki, które są już niedostępne w normalnej sprzedaży, można dostać w antykwariatach i allegro - warto sprawdzać, Winniczuk akurat chyba dosć często się tam pojawia :)
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
n_nataliaa
Peregrinus

Wiem, że jest wznowienie, ale problem jest w tym, że nigdzie nie można znaleźć tej książki w księgarniach. Jeszcze mam zamiar pojechać w poniedziałek na Miodową, mam nadzieję, że się nie przelicze:)
Jestem chętna na wszystkie książki historyczneoto mój adres n_nataliaa@wp.pl:)

Widziałam w antykwariacie książke Pani Winniczuk, ale była w prawie takiej samej cenie jak wznowienie, które mam nadzieję dostać:)
A allegro to się boję, bo nigdy nie wiadomo co Ci sprzedadzą, moi znajomi wiele razy się nacieli:(
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Wznowienie bez problemu znajdziesz w PWN
http://www.pwn.pl

PS Odczytaj moje pw :)
Awatar użytkownika
Celtis
Aedilis curulis

to zależy od antykwariatu - ten niedaleko bramy uniwerku ma straszne ceny, lepiej szukać w innych. a na allegro różnie bywa, ale mnie na przykład jeszcze się chyba żadna przykra historia nie zdarzyła, po prostu dobrze wcześniej zobaczyć, jakie komentarze ma sprzedający.
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Atticusa ( ten koło UW ) nie polecam bowiem ceny mogą przyprawić o palpitacje serca. Ja kupuje na allegro książki i póki co wszystko jest ok :) A książek antycznych jest tam sporo.
n_nataliaa
Peregrinus

Jakby ktoś potrzebował to jest na Miodowej. Ostatnio kupowałam to zostałjeszcze tylko jeden egzemplarz:(
ODPOWIEDZ