szukam kogoś do pomocy

Problemy gramatyczne i ich rozwiązania.
maja
Peregrinus

szukam kogoś do pomocy

Post autor: maja »

a więc tutaj napiszę historię i zapytam parę rzeczy a odpowiedzi mile...nawet BARDZO mile widziane!!!
ok!
a więc jestem na MISH-u wcale nic takiego wielkiego...sama nazwa przeraża...ale!!! Mam pytanie czy ktos może ma ochotę pomuc mi jeśli chodzi o łacinę...bo ja jestem z kanady i my nistety nie miełiśmy nic nawet poobnego do łaciny...no może w podreczniku parę razy było napisane homo-sapien...:) ale tak jak ktoś czuje się na siłach podjecia zadania to podaje # 609048544 i email thirteen123@hotmail.com a gg jest na mojej stronie...oczywicie jestem gotowa zapłacic za korepetycje i to oczywiście nie bedzie coś co zajmuje cały wlny czas tylko pomoc w pojęciu tego "pięknego" jezyka...no i zdaniu tego "cudownego" przedmiotu! bardzo dziekuję i CZEKAM!!
Maja
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

Maju może jakoś wspólnymi siłami spróbujemy Ci jakoś przybliżyć łacinę?
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
maja
Peregrinus

Post autor: maja »

wspulnymi siłami? hmm a jak by to wyglądało? bo ja raczej nie piszę się na jakieś internetowe nauki...bez obrazy....tylko może takie BARDZO bliskie zbliżenie łaciny....ta metryka mnie zabija...a to wszystko inne wogule masakra! a nuczycielka...baba bo nauczyciel to prestizowa pozycja zaczeła od konca kśążki!! OD KOŃCA!!
Awatar użytkownika
Celtis
Aedilis curulis

Post autor: Celtis »

ok, to może ustalmy szczegóły techniczne - kto Cię uczy tej łaciny i w jakim mieście studiujesz? :-)
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
Awatar użytkownika
Gemma
Peregrinus
Kontakt:

Post autor: Gemma »

A poza tym jeśli chodzi o łacinę, internetowa pomoc w nauce bywa całkiem skuteczna..Mam za sobą parę wykładów dla znajomych nierozumiejących np 3 deklinacji czy participiów i wystarczyło o tego GG :wink: Przyjemny sposób na powtórkę materiału
"Życie jest piękne"-powiedział Prosiaczek i skoczył ze skały.
ODPOWIEDZ