Ma ktoś może na zbyciu czwarty tom słownika grecko-polskiego Zofii Abramowiczówny , cudem udało mi sie załatwić trzy pierwsze tomy ale z tym czwartym może problem ........
cud rzeczywiście, że w ogóle Ci się udało... a tak z ciekawości - za ile?
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
możecie wierzyc lub nie ale dostałem je za darmo od pewnej miłej pani u której wynajmuje pokój hehe , widziałem czwarty tom w jednym z antykwariatów (może to z tego kompletu )ale za 160 zł ...to trochę drogo
Mafdżer pisze:możecie wierzyc lub nie ale dostałem je za darmo od pewnej miłej pani u której wynajmuje pokój hehe , widziałem czwarty tom w jednym z antykwariatów (może to z tego kompletu )ale za 160 zł ...to trochę drogo
Tacy to mają szczęście Trzymaj i broń, jak skarbu. Inaczej chyba niż przez antykwariat nie kupisz. I tak cud, że ten tom tam jest
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Martinus ma rację - wyobraź sobie, że musiałbyś zapłacić tyle za każdy z czterech tomów, szczęściarzu
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
Ja w dalszym ciągu nie wiem, który z nowych pierwszorocznych osób, to Mafdżer Także jakbyś mógł się ujawnić na korytarzu, to byłabym wdzięczna
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles