[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
a w PWNce nie ma w Warszawe??? albo w Kapitałce w Poznaniu - zdaje mi się, że widzialem komplet Korpantego w tej przy wydziale filologii klasycznj UAM...
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
ja mogę sprawdzić czy jest w Poznaniu w Kapitałce, ale będę tam dopiero w sobotę i nie pamiętam czy w soboty mają czynne, ale pewnie tak.
swój dwutomowy Korpantego kupiłam w taniej książce i faktycznie było tanio ok.70- 75 zł. tylko, że to stare czasy i pewnie już nie mają.
za całość, na półce były wtedy (3 lata temu) 2 komplety i mnie się wydaję, że oni mają nakład obu tomów taki sam tylko problem jest taki, że można je osobno kupić. Kurcze to wcale nie było tak tanio
Nie będę specjalnie zakładać nowego wątku, to chociaż tu się pochwalę, że zainwestowałam niedawno 38 złotych w komplet 2 tomów Korpantego i jestem z siebie taaaaaaka dumna Mniej dumna jestem z tego, że te pieniądze miały być przeznaczone na podręcznik z filozofii i teraz nie wiem skąd skombinować dodatkową kasę, ale co tam...
W Warszawie poinformowano naszą koleżankę, że już nie mają zamiaru wznawiać nakładu także słowniki, jak ktoś ma okazje kupić to niech to robi
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Kore pisze:Per Iovem A gdzież sprzedają dwa tomy Korpantego za 38 zł?!?
Lublin, dworzec PKS, budki z używanymi książkami, ale ten mój Korpanty to wygląda jak nowiutki Znajomi niełacińscy (heretycy) śmieją się ze mnie, że go czytam jak normalną książkę