cursus honorum
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
Może po propraetorze? Bo ja zaznaczyłam opcję rang indywidualnych, stąd ta moja ranga. Bym sobie nadała jedną dożywotnią i spokój Lub może tak, jak było wspominane już wyżej gdzieś, że można by było pod avatarem dać opcję, aby samemu coś sobie nadać oprócz tych rang głównych.
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Tak jak już wspomniano w temacie <nowy dział z greką> temat rang przycichł, tak szybko jak nieświadomie go wywołałam (pytając się jak to wygląda z tymi rangami i kiedy się zdobywa kolejne). Tak naprawdę te, które są mogłyby pozostać, tylko przydałaby się ranga po konsulu, żeby nie było ich w przyszłości zbyt wielu.
Bo czy to takie istotne? W końcu Ci co chcą pisać i tak by pisali, nikt nie robi tego dla rang. Każdy może napisać coś od siebie w tym podpisie, który widnieje na dole każdego postu, więc po co rangi indywidualne.
Bo czy to takie istotne? W końcu Ci co chcą pisać i tak by pisali, nikt nie robi tego dla rang. Każdy może napisać coś od siebie w tym podpisie, który widnieje na dole każdego postu, więc po co rangi indywidualne.
Vultus est index animi.
- Proconsul
jak już z pewnością zauważyliście, mamy już zmiany w CURSUS HONORUM, który teraz wygląda tak:
Peregrinus do 9 postów
Civis Latinus 10
Civis Romanus 30
Tribunus militum 50
Quaestor 100
Senator 150
Tribunus popularis 200
Aedils plebeius 230
Aedils curulis 260
Praetor 300
Propraetor 450
Consul 600
Proconsul 1000
Censor 1500
pozwoliłem sobie troszkę zmienić liczbę postów propretora i consula, bo wydaje mi się, że "próg" był zbyt niski w stosunku do proconsula i censora, gdzie różnica wynosi aż 500 postów
jeśli ktoś zostanie Cenzorem (problem powstanie za jakieś 4 miesiące) i nie będzie się mu to podobało, to zawsze można napisać do administratorów prośbę o zmianę na "Princeps Populi"
a Ty, Inneundo, też możesz napisać do administracji prośbę o przyznanie Ci iddywidualnego tytułu, którego nie umieściliśmy w CURSUS HONORUM
Peregrinus do 9 postów
Civis Latinus 10
Civis Romanus 30
Tribunus militum 50
Quaestor 100
Senator 150
Tribunus popularis 200
Aedils plebeius 230
Aedils curulis 260
Praetor 300
Propraetor 450
Consul 600
Proconsul 1000
Censor 1500
pozwoliłem sobie troszkę zmienić liczbę postów propretora i consula, bo wydaje mi się, że "próg" był zbyt niski w stosunku do proconsula i censora, gdzie różnica wynosi aż 500 postów
jeśli ktoś zostanie Cenzorem (problem powstanie za jakieś 4 miesiące) i nie będzie się mu to podobało, to zawsze można napisać do administratorów prośbę o zmianę na "Princeps Populi"
a Ty, Inneundo, też możesz napisać do administracji prośbę o przyznanie Ci iddywidualnego tytułu, którego nie umieściliśmy w CURSUS HONORUM
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
- Flavius Aetius
- Propraetor
- Proconsul
jeśli chcecie zmian, mam na myśli więcej rang, to skopiujcie te z mojego posta i wklejcie je z dopisanymi w odpowiednie miejsce rangami
rzeczywiście jest błąd w MILITUM... alec czemuż? wszakże w moim poście (kopię tego wysłałem do administracji) jest dobrze napisane...
rzeczywiście jest błąd w MILITUM... alec czemuż? wszakże w moim poście (kopię tego wysłałem do administracji) jest dobrze napisane...
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,