Filologia klasyczna na UJ

Dyskusje na dowolny temat.
Mjufca
Peregrinus

Filologia klasyczna na UJ

Post autor: Mjufca »

Mam pytanie do kandydatów na studia na UJ (fil.klasyczna), albo tych przyjętych, czy mają pojęcie jaki próg był? ile miała ostatnia osoba?dzięki drugiej rekrutacji odkryłam ten kierunek i teraz jestem wściekła na siebie, że zdawałam wos, a nie historię. a na samym początku w deklaracji właśnie tak miałam. i zastanawiam się jaki wynik trzeba mieć, by zostać przyjętym, czy uda się bez historii?
Zawsze myślałam, że klasyczna to jak polska, ale... klasyczna? sama nie wiem co myślałam, nic, wiedziałam,że łacina tam jest, to wszystko. a dopiero teraz przeczytałam, że to tak naprawdę studia o mojej ulubionej epoce i to w Grecji i Rzymie! i jeszcze wspaniała greka! prooszę bardzo ładnie o odpowiedź, bo nie wiem czy już szykować się do nauki historii i ponownego zdawania matury.
Pozdrawiam i dziękuję.

p.s. z IFK UJ mi nie odpisali.
Awatar użytkownika
Lacrimosa
Civis Romanus

Post autor: Lacrimosa »

Pierwsze 8 osób miało po 100 pkt. (laureaci/finaliści), potem była osoba z 97,67 pkt., ostatnia, 47. osoba, miała 24,67 pkt. :-)
Dream Theater addict
R. K. Miller
Senator

Post autor: R. K. Miller »

Koniecznie się zarejestruj i weź udział w rekrutacj! Nie ma nic do stracenia, a ja osobiście sądzę, że Cię przyjmą.
Bons fut li siecles al tens ancienor,
Quer feit i ert e justise et amor,
Si ert credance, dont or n’i at nul prot ;
Toz est mudez, perdude at sa color :
Ja mais n’iert tels com fut als ancessors.
Mjufca
Peregrinus

....
Ostatnio zmieniony ndz 31 sty 2010, 18:34 przez Mjufca, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lacrimosa
Civis Romanus

Post autor: Lacrimosa »

Jak najbardziej prawdziwe- zrobiłam zdjęcie listy ;-)
Dream Theater addict
Mjufca
Peregrinus

.......
Ostatnio zmieniony ndz 31 sty 2010, 18:34 przez Mjufca, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

o matko, ale do Gdańska nie idź studiować!
to głupie, bo wychodzi na to, ze nie było u nas progu punktów żadnego... po prostu - kto z listy rankingowej zapisał się pierwszy, ten ma miejsce... straszne, ze takich czasów dożyliśmy...
dane sprzed miesiąca: na 40 miejsc wpis potwierdziło 31 osób (pewnie nie wszyscy dostarczyli wymagane dokumenty) i miejsc wolnych było 9. ale pewnie będzie więcej;)
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
ODPOWIEDZ