Fuj posty do kosza
Martinus niedawno się przeprowadził i nie ma dostępu do internetu, dlatego nie pojawia się na forum. Zresztą sam i tak nie dałby sobie rady z taką ilością spamu. Ja też pisałam do Admina w sprawie zwiększenia ilości moderatorów, ale na razie nie ma odzewu. Pozostaje nam czekać
Surdi te dicunt, mea Musa Latina, silentem
/M.Freundorfer
/M.Freundorfer
Nie chciałabym wywoływać ewentualnej kłótni, ale wydaje mi się, że dostęp do internetu można uzyskać w kafejce, choćby na tyle, by wyjaśnić sytuację użytkownikom forum przez siebie moderowanego. Wstrętny truizm: moderacja to nie tylko konsulowskie przywileje, lecz pewna odpowiedzialność, prawda? Gdyby się okazało, że aby porozmawiać, musimy założyć nowe forum w innym miejscu, a wszystko z tego przepadnie - byłoby mi szkoda, i przypuszczam, że moderatorom również.
...Sic habebis gloriam totius mundi; ideo fugiet a te omnis obscuritas.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
Hic est totius fortitudinis fortitudo fortis...
wen ubunge ist besser wenne kunst.
- Castlereigh
- Civis Romanus
Zgadzam się z Heliotis. Kore, skoro masz kontakt z Martinusem, czy możesz mu przekazać, jak wygląda sytuacja? Może moderatorzy (tak sobię gdybam) mają możliwość szybszego kontaktu z adminem (nie tylko przez maila) i uda się wybrać następnych, żeby wspomóc Martinusa w usuwaniu śmiecia? Forum jest moim zdaniem na etapie niemal agonalnym: nie toczą się dyskusje, nie rozmawiamy ze sobą - bo nikomu nie chce się przekopywać przez zwały śmieci. Nowe posty nie-spamowe pojawiają się niemal tylko wtedy, kiedy ktoś z gości ma pytanie o jakąś słownikowo-gramatyczną sprawę. To pokazuje, że nie chce nam (uczestnikom, o ile mogę zaliczyć się do tego szlachetnego grona) pisać, bo forum wygląda okropnie. I myślę, że będzie się chciało jeszcze mniej, o ile spam będzie przyrastał. Czy admin porzucił swoje dziecko tak jak moderator (może mają uzasadnione przyczyny, ale myślę, że wypadałoby napisac słówko wyjaśnienia...)? A kto jest drugim moderatorem, o którym wspomniała Innuendo?
"Kardynale, wiemy o waszych wysiłkach, mających na celu odkrycie naszych tajemnic. Dajcie sobie z nimi spokój, i tak nie dowiecie się niczego ponad to, co sami zechcemy wam zdradzić."
Drugi moderator to Forrestus Regis
Z Forrestusem kontakt można uzyskać poprzez grono, ale wątpię, czy zechce się bić z tym śmietnikiem
Wszystko leży w kwestii admina bowiem użytkownicy niedługo mogą się zirytować i znaleźć inne miejsce do rozmów ( to forum nie jest jedynym forum łacińskim )
Z Forrestusem kontakt można uzyskać poprzez grono, ale wątpię, czy zechce się bić z tym śmietnikiem
Wszystko leży w kwestii admina bowiem użytkownicy niedługo mogą się zirytować i znaleźć inne miejsce do rozmów ( to forum nie jest jedynym forum łacińskim )
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul