spotkanie forowiczów
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
spotkanie forowiczów
My Cenzor myque Moderator:
diebus 2-4 kwietnia 2008 r. w Warszawie odbędzie się centralny etap Olimpiady Języka Łacińskiego
okazję tą możemy wykorzystać, aby się razem spotkać, połazić po Warszawie i wypić wspólne PIWO/KAWĘ/HERBATĘ czy kto co woli
zapraszam i zachęcam do spotkania wszystkich FOROWICZÓW, a zwłaszcza tych z Warszawy oraz UCZESTNIKÓW olimpiady
organizację "zwiedzania" i wybór miejsca na spotkanie pozostawiam Varsoviensibus
jednocześnie otwieram dyskusję na ten temat
może uda nam się spotkać z redaktorem Efemerydy?
diebus 2-4 kwietnia 2008 r. w Warszawie odbędzie się centralny etap Olimpiady Języka Łacińskiego
okazję tą możemy wykorzystać, aby się razem spotkać, połazić po Warszawie i wypić wspólne PIWO/KAWĘ/HERBATĘ czy kto co woli
zapraszam i zachęcam do spotkania wszystkich FOROWICZÓW, a zwłaszcza tych z Warszawy oraz UCZESTNIKÓW olimpiady
organizację "zwiedzania" i wybór miejsca na spotkanie pozostawiam Varsoviensibus
jednocześnie otwieram dyskusję na ten temat
może uda nam się spotkać z redaktorem Efemerydy?
Ostatnio zmieniony pt 16 maja 2008, 19:58 przez Martinus Petrus Garrulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Ja, jako Moderator etiam napiszę, iż pomysł popieram. Aczkolwiek są to normalne dni studiów i studenci z Wa-wy wyrwać się nie mogą. Chyba, że zwiedzanie Wa-wy macie w planach popołudniowych Wtedy chętnie mogę służyć za przewodnika ( z kimś jeszcze ). Blisko IFK jest klub Harenda oraz Index ( to odnośnie piwa/kawy/herbaty etc ).
Co do redaktora Ephemeris to jest bardzo zajęty Raczej na ten punkt bym nie liczyła na Waszym miejscu. Chyba, że coś się w tej materii by zmieniło, ale o tym jeszcze za wcześnie, by pisać. Nikt w końcu nie wie, co będzie robił za 2 miesiące
Co do redaktora Ephemeris to jest bardzo zajęty Raczej na ten punkt bym nie liczyła na Waszym miejscu. Chyba, że coś się w tej materii by zmieniło, ale o tym jeszcze za wcześnie, by pisać. Nikt w końcu nie wie, co będzie robił za 2 miesiące
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
może od razu ustalmy, czy chcemy iść gdzieś, gdzie można palić, czy wręcz przeciwnie?
[i](...)kiedy zaczęliśmy samodzielnie układać zdania po łacinie i stwierdziliśmy, że wykute prawidła gramatyczne jak pokorni niewolnicy spieszą obsługiwać nasze myśli, serca przepełniły się nam ogromną radością.[/i]
- Proconsul
mnie to jest zasadniczo obojętne (byle nie było tak, że nie ma czym oddychać) dostosuje sie do większości;)
ale postuluję za miejscem, gdzie się nie pali:)
oczywiście zwiedzanie - powiecie mi, co warto zwiedzić (muzea etc...) ale i tak większość czasu będę pewnie spędzał na olimpiadzie - kilku moich znajomych będzie pisać, tak więc będę za nich trzymać kciuki:) a zwiedzanie, to tak jak w Wiedniu z poetami - np: zwiedzanie knajp, w których ważą własne piwo
ale postuluję za miejscem, gdzie się nie pali:)
oczywiście zwiedzanie - powiecie mi, co warto zwiedzić (muzea etc...) ale i tak większość czasu będę pewnie spędzał na olimpiadzie - kilku moich znajomych będzie pisać, tak więc będę za nich trzymać kciuki:) a zwiedzanie, to tak jak w Wiedniu z poetami - np: zwiedzanie knajp, w których ważą własne piwo
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
Jak ja strasznie żałuję, że mnie tam nie będzie... Olimpiada, to jedno, spotknie Forum - drugie... :/
Zazdroszczę... A pomysł moim zdaniem super.
Zazdroszczę... A pomysł moim zdaniem super.
[i]Amicum proba, probatum ama...[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
[i]3. Jeśli prosisz o tłumaczenie, wykaż się własnym zaangażowaniem i wkładem pracy. Wraz z tekstem oryginalnym zamieść swoje próby tłumaczenia. Nikt nie odrobi tu ZA CIEBIE zadania domowego.[/i]
- Proconsul