Zasady znam ale strasznie brak mi ćwiczeń, tłumaczę jakieś tam teksty ale chciałabym poćwiczyć konkretnie to, co mi akurat sprawia kłopot !
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Tak, tak ! czekam z niecierpliwością !innuendo pisze:Jak znajdę te moje ćwiczenia to nie omieszkam powiadomić
Powiem po prostu i zwyczajnie - jestem zachwycona szybkością odzewu ! Ale nie musisz kserować - sama sobie skserujęinnuendo pisze:Dobra mam te ćwiczenia. Mogę skserować i podrzucić Ci na uczelnię potrzebne tematy.
Faktycznie niedroga, w porównaniu z sumami, które ostatnio przeznaczam na książki ! Nic tylko trzebaby dorwać jakiegoś sponsora, łożącego w młode talentaz racji ich niedrogiej ceny warto nabyć![]()
Tak, "Festina lente" to według mnie bardzo dobre ćwiczenia; ja swego czasu bardzo dużo na nich pracowałam. Zadania polegają głównie na tłumaczeniu niepreparowanych zdań starożytnych autorów - są zdania na coniunctivus, na passivum, na ACI i NCI, na zaimki... - właściwie na wszystkoMartinus Petrus Garrulus pisze:ciekawe jest: Festina Lente pani Wandy Popiak, ale nie wiem, czy jest tam coś na ten temat...