czy mam szanse ???

Dyskusje na dowolny temat.
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Post autor: innuendo »

To proszę już zostawić Warszawę w spokoju ;) Mam nadzieję, że odwiedzisz nas, to wtedy pokażemy Ci uroki naszego miasta. Co do Krakowa, to popieram. Jest to piękne miasto z urokami i atmosferą oraz zielenią. Zresztą ja ciągle zerkam na Kraków bo uwieczniłam go na zdjęciach :D
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Mafdżer
Quaestor

Post autor: Mafdżer »

jedziesz na scholę do Poznania, Mafdżerze?
Marcinku za bardzo nie jestem w temacie ,a co sie właściwe tam dzieje ???

Nie wiesz czy są wolne miejsca na UJ ?? musze gdzieś studiować klasyczną ... po prostu muszę .
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Widziałam tą listę przyjętych do nas i dziwi mnie, jak na 80 miejsc zostało przyjętych 95 osób :shock: Ogólnie filologia w porównaniu z poprzednim rokiem stała się nieco popularniejsza :roll:
Awatar użytkownika
Kore
Senator

Post autor: Kore »

Martinus Petrus Garrulus pisze:ja urodziłem się w Szczecinie, ale nie czuję się przywiązany do tego miasta - lubię Szczecin, ale tylko ten przedwojenny, bo teraz nasze miasto jest zupełnie pozbawione życia kulturalnego - opera do kitu, teatry średnie, "starego miasta" (czegoś takiego jak Krakowski Rynek) brak wszystko wurde ausgebombt, nie ma się gdzie spotkać - no chyba, że w Galaxy
Popieram, popieram i jeszce raz popieram! Też się urodziłam w Szczecinie i spędziłam tam wiele lat. To miasto bez klimatu, szare, nudne, smutne. Wioska z tramwajami, jak mawia moja ciocia :evil:

Nasz Uniwersytet też do najlepszych nie należy, np. na polonistykę bez problemu przyjmujwali osoby z dwóją na maturze (przynajmniej tej starej), na innych kierunkach też nie jest lepiej, z tego, co czasem słyszę od znajomych, którzy tam zostali... Nie wspomnę już o tym, jak ma się tam filologia klasyczna... Jak kiedyś skończę studia, na pewno nie znajdę tam pracy w zawodzie - chyba, że moja nauczycielka odejdzie w tym czasie na emeryturę :?

Czasem tęsknię za Szczecinem, w końcu spędziłam tu tyle lat. Ale to nie jest moje miejsce na ziemi... To się po prostu wie :) Zresztą za bardzo kocham Kraków :)
Surdi te dicunt, mea Musa Latina, silentem

/M.Freundorfer
Awatar użytkownika
perperuna
Tribunus militum

Post autor: perperuna »

ooo, nie przypuszczałam, że taki tłok na klasyczną będzie w tym roku :) Już jak zobaczyłam na innym forum wątek spanikowanych kandydatów na klasyczną we Wrocławiu, to czułam, że coś się dzieje dziwnego, a wasze słowa tylko potwierdzają moje przypuszczenia :D Obawiam się jednak, że niewielu z tych kandydatów odczuwa jakiś pociąg do łaciny, chyba po prostu to ich wyjście awaryjne...

Co do miast, to ja wybrałam Lublin, bo jest mi tam dobrze :D
Kropp's angels ;)
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

Mafdżer pisze:
jedziesz na scholę do Poznania, Mafdżerze?
Marcinku za bardzo nie jestem w temacie ,a co sie właściwe tam dzieje ???

Nie wiesz czy są wolne miejsca na UJ ?? musze gdzieś studiować klasyczną ... po prostu muszę .
schola łaciny żywej to jest, odbywają się zajęcia etc... na których mówi się wyłącznie po łacinie :D zajęcia prowadzi p.Caecilia Koch z Niemiec :D uczestnictwo jest darmowe, zapłacić trzeba jedynie za nocleg, lub załatwić sobie to we własnym zakresie :D jedziemy już jutro, tj. 6 sierpnia :D

czemu tyle osób o tym nie wie??? zajęcia mają na celu nauczenie "posługiwania się łaciną mówioną" :D

nie wiem, czy u nas są wolne miejsca... rzeczywiście musisz studiowaćfilologię klasyczną :D to nie ulega wątpliwości :D

nie byłeś na olimpiadzie??? :( mógłbyś mieć wstęp "darmowo" :wink:
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
Mafdżer
Quaestor

UUUUUFFFFF odetchnąłem z ulgą ,DOSTAŁEM SIE NA UW .z rezerwowej listy :) :) :) :D
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Witaj więc wśród nas :)
Mafdżer
Quaestor

Cięszę sie niezmiernie że bede mógł wreszcie poznać was wszystkich w realu , właśnie a kto yu jest jescze z UW ??? :) :)
Awatar użytkownika
innuendo
Protector domesticus

Ja, Jilly, Bq, Kasianova, Flavius Aetius, Sarmatis :) Sporo nas a nie wykluczone, że nowi się zarejestrują :)
Awatar użytkownika
jilly
Tribunus militum
Kontakt:

Post autor: jilly »

osoby wymienione przez Innu to (mamy nadzieję) teraźniejszy II rok, więc w razie problemów itp przychodźcie do nas, bo wszelkie niedogodności I roku przeżyliśmy na własnej skórze :)
LINGUA LATINA PULCHERRIMA OMNIUM LINGUARUM EST!!!!!!!
www.ancient-center.prv.pl
Awatar użytkownika
Martinus Petrus Garrulus
Proconsul

Post autor: Martinus Petrus Garrulus »

Gratuluję i winszuję :D
Nulli parcit hiems, nullus quoque frigore gaudet,
donec Ver veniat nos foveant pueri!
ODPOWIEDZ