Lingua latina musi byc martwa?
-
- Peregrinus
Lingua latina musi byc martwa?
Witam wszystkich na forum!!!
Chcialbym sie dowiedziec, czy sa organizowane jakies spotkania, na ktorych moznaby bylo uczyc sie konwersacji po łacinie?
A jezeli są, to jaki zakres materialu musialbym opanowac, aby na nie uczeszczac?
Chcialbym sie dowiedziec, czy sa organizowane jakies spotkania, na ktorych moznaby bylo uczyc sie konwersacji po łacinie?
A jezeli są, to jaki zakres materialu musialbym opanowac, aby na nie uczeszczac?
-
- Peregrinus
Drogi Arionie witaj na forum. Otóż są takie spotkania: http://lacina.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=1035 Pozdrawiam
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
Arionie, z nieba nam spadasz, bo właśnie dziś odbyliśmy pierwsze takie spotkanie, na którym konwersowaliśmy sobie po łacinie Kolejne będą się odbywać prawdopodobnie we wtorki (za tydzień odpada, bo to wigilia Wszystkich Świętych), a dokładne informacje o miejscu i terminie pojawiać się będą w temacie, do którego link dała Innuendo Zawsze też możesz pisać do mnie na maila lub na priva.
Nasza Societas właściwie dopiero się formuje, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku; są osoby, którym się podobało i które chcą chodzić Jeżeli chodzi o zakres wiedzy, to ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat; najlepiej sam przyjdź i zobacz, czy Ci się podoba i czy jesteś w stanie sobie poradzić
Zapraszamy
Nasza Societas właściwie dopiero się formuje, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku; są osoby, którym się podobało i które chcą chodzić Jeżeli chodzi o zakres wiedzy, to ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat; najlepiej sam przyjdź i zobacz, czy Ci się podoba i czy jesteś w stanie sobie poradzić
Zapraszamy
Surdi te dicunt, mea Musa Latina, silentem
/M.Freundorfer
/M.Freundorfer
- Magnus Maximus Livius
- Civis Romanus
Łódź ma na macierzystej filologii klasycznej dr Annę, która po łacinie mówi i pisze genialne sztuki. Jeśli byłbyś zainteresowany konwersacjami, to myślę, że nie miałaby nic przeciwko temu
I am raised up and I will not reject the flute,
- Magnus Maximus Livius
- Civis Romanus