Prośba o korektę rodzina
Prośba o korektę rodzina
Meus nomen est Marek. Ego sum viginti quattuor. Ego eram prognatus in…. Ego venit ex. EGO bulla parcus in Rzeszow. Meus matris nomen est.. Meus abbas nomen est... Meus matris est magistra quod meus abbas est constructum. EGO have multus amicitia. Ego amo eo.
O nie! Abbas nie może być bo to kościelne jest słownictwo.
Ojciec to pater.
Mihi nomen est Marco. Ojoj dalej jakaś tragedia. Daj po polsku to.
Urodziłem się -> natus sum
Wyrzuć te ego bo nieładne. Ego jest dobre na początku dla niewprawnego w łacinie lub zaczynającego swoją przygodę z żywą łaciną. Osoba zawiera się w czasowniku.
A co to jest ego have ? Kalka angielska
Ogółem nie wiem, ile łaciny już miałeś, ale fatalnie jest z przypadkami, czasownikami etc.
Ojciec to pater.
Mihi nomen est Marco. Ojoj dalej jakaś tragedia. Daj po polsku to.
Urodziłem się -> natus sum
Wyrzuć te ego bo nieładne. Ego jest dobre na początku dla niewprawnego w łacinie lub zaczynającego swoją przygodę z żywą łaciną. Osoba zawiera się w czasowniku.
A co to jest ego have ? Kalka angielska
Ogółem nie wiem, ile łaciny już miałeś, ale fatalnie jest z przypadkami, czasownikami etc.
I am raised up and I will not reject the flute,
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
O ruler of my mind. Look, he stirs me up,
Euoi, the ivy now whirls me round in Bacchic contest. -Sophocles
- Martinus Petrus Garrulus
- Proconsul
Wersja Polska, mam okropne dużo na głowie i ciężko mi się jeszcze zabrać za łacinę, a muszę jeszcze oddać pracę na zaliczenie. Jak ktoś mi pomoże będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam serdecznie. Z góry dziękuje
Nazywam sie Marek. Mam dwadzieścia cztery lata Pochodzę z Horynca. Jest to bardzo ladna miescowosc. Urodziłem się w Lubaczowie. Moja rodzina składa sie z 5 osob. Mam brata, który nazywa się Tomek i siostrę, która nazywa się Katarzyna. Moi rodzice pracują. Studiuje ekonomie w Rzeszowie, gdzie mieszkam od czterech lat. Byłem tez w Niemczech i Austrii. Mam dużo znajomych. Interesuje się historia. Znam angielski i niemiecki. Uwielbiam podróże.
Nazywam sie Marek. Mam dwadzieścia cztery lata Pochodzę z Horynca. Jest to bardzo ladna miescowosc. Urodziłem się w Lubaczowie. Moja rodzina składa sie z 5 osob. Mam brata, który nazywa się Tomek i siostrę, która nazywa się Katarzyna. Moi rodzice pracują. Studiuje ekonomie w Rzeszowie, gdzie mieszkam od czterech lat. Byłem tez w Niemczech i Austrii. Mam dużo znajomych. Interesuje się historia. Znam angielski i niemiecki. Uwielbiam podróże.